LEVICA SRBIJE: Vučić ubeđuje narod da živi sve bolje, a građanima je sve teže
Foto: Zorana Jevtić

LEVICA SRBIJE: Vučić ubeđuje narod da živi sve bolje, a građanima je sve teže

Politika -
BEOGRAD - Levica Srbije saopštila je danas da dok premijer Srbije Aleksandar Vučić "ubeđuje" građane da žive sve bolje, građani žive sve teže zbog svakodnevnih otpuštanja radnika, nedostatka investicija i zbog toga što Srbija ima najveći deficit u Evropi.

"Postavlja se pitanje na čemu Srpska napredna stranka gradi hvalospeve o sebi i da li će 200 otpuštenih radnika iz Knjaz Miloša iz 'januarskog suficita' moći svojim porodicama da obezbede golu egzistenciju", navedeno je u saopštenju Levice Srbije.

Dodaje se da više od 4.000 radnika nekadašnjih niških privrednih "giganata", Elektronske i mašinske industrije, Građevinara i drugih firmi koje su ugašene ili u fazi restrukturiranja, od države očekuje 110.000 zaostalih plata.

"Takođe, više od 200 radnika posle 30 godina u Knjaz Milošu ostalo je bez posla", dodaje se u saopštenju.

Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopičić
Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopičić

Levica Srbije navela je da "režim zadužen za šminkanje stvarnosti" umesto da rešava konkretne probleme samo najavljuje nove investicije koje nikad ne realizuje.

"Sve to govori u prilog onome što građani i sami svakodnevno osećaju na svojoj koži, a to je da nezaposlenost raste i da se zapošljavaju samo partijski kadrovi - što bi trebalo da se identifikuje kao krivično delo", navela je Levica Srbije.

Levica Srbije pozvala je premijera Vučića da "pokaže gde su ti novozaposleni u Srbiji i da, kad već ne dolazi u skupštinu da odgovara poslanicima, iskoristi to vreme da smanji štetu koja će ostati iza njega".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track