U SUSRET NOVIM POGLAVLJIMA: Joksimović i Fratini o dinamici evrointegracija Srbije
Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Sastanak

U SUSRET NOVIM POGLAVLJIMA: Joksimović i Fratini o dinamici evrointegracija Srbije

Politika -
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa predsednikom Italijanskog instituta za međunarodne organizacije Frankom Fratinijem o predstojećoj dinamici procesa pristupanja Srbije EU i reformskom procesu.

Joksimović je naglasila da se u narednom periodu očekuje otvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24 i ponovila da je Vlada do sada mnogo uradila na polju vladavine prava, osnovnih sloboda i bezbednosti kao jednom od najvažnijih segmenata unutrašnjih reformi, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ona je ocenila da je usvajanje zakona tek prvi korak a njihova primena zapravo donosi prave rezultate i da Vlada predano radi na tome.

Fratini je, prema saopštenju, pohvalio dosadašnje rezultate i napore koje Vlada ulaže u nastavak sprovođenja zahtevnih reformi.

Sagovornici su se složili da bez obzira što je Vlada izabrala težak put reformi da je to jedini put koji vodi napretku Srbije a pre svega stvaranju preduslova za njeno ekonomsko jačanje, što je od najvažnijeg interesa za građane, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track