DRECUN: Neprihvatljivo da se procesuiraju samo zločini nad Albancima
Foto: Fonet

Sastanak Radne grupe za rasvetljavanje zločina na KiM

DRECUN: Neprihvatljivo da se procesuiraju samo zločini nad Albancima

Politika -
Predsedavajući Radne grupa za prikupljanje činjenica i dokaza za rasvetljavanje zločina nad pripadnicima srpskog i ostalih nacionalnih zajednica na Kosovu i Metohiji Milovan Drecun izjavio je danas da je neprihvatljivo da se procesuiraju samo oni koji su počinili zločine nad Albancima, a da oni koji su počinili zločine nad nealbancima izbegnu odgovornost.

Nakon sastanka Radne grupe u Skupštini Srbije, Drecun je novinarima kazao da je sastanak bio uspešan i da su dogovoreni naredni potezi, kao i da se, između ostalog, treba obratiti Kforu, UN i Oebsu i prikupiti dokaze koje te institucije i organizacije imaju o zločinima nad nealbancima.

"Došli smo do saznanja da postoje ratni dnevnici OVK koji su zaplenjeni a u kojima se govori o počinjenim zločinima... Počeli smo da prikupljamo materijale do oformimo sopstvenu arhivu i vršićemo klasifikaciju te arhive po operativnim zonama da bismo došli do komandne odgovornosti za zločine", kazao je on.

Drecun je pohvalio spremnost Kancelarije UN u Beogradu da saradjuje sa Radnom grupom. On je ocenio da je je na današnjem sastanku postignut veliki napredak i najavio da će naredne nedelje biti održan sledeći sastanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track