Najnovije vesti

VUČIĆ SA SKATOM: Podrška SAD reformama i evropskom putu
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Novi američki ambasador

VUČIĆ SA SKATOM: Podrška SAD reformama i evropskom putu

Politika
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao sa novim ambasadorom SAD Kajlom Skatom koji je rekao da Amerika Srbiju doživljava kao stub stabilnosti u regionu i pruža punu podršku njenom reformskom procesu i putu evrointegracija.

Vučić je istakao posvećenost i spremnost Srbije da ostvari svoj spoljnopolitički cilj - članstvo u Evropskoj uniji i da kroz dijalog radi na očuvanju regionalne stabilnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Skat je istakao da se Srbija danas u Americi doživljava kao stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i da je došao sa ovlašćenjem predsednika SAD da Vladi Srbije pruži punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija, navodi se u saopštenju.

Skat je istakao da će tokom rada u Beogradu učiniti sve da, dovođenjem novih američkih investitora i podrškom borbi protiv korupcije, pomogne da Srbija ostvaruje ekonomski rast, što će značiti i nova radna mesta za mlade i obrazovane ljude u Srbiji.

Ambasador je pohvalio i humani pristup naše zemlje tokom migrantske krize. Premijer Vučić poželeo je ambasadoru Skatu dobrodošlicu i rekao da će mu Vlada Srbije biti pouzdan partner da tokom diplomatskog mandata postigne uspeh u daljem unapređenju odnosa i saradnje dveju zemalja.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...