OVAKO ČELNIK OBRENOVCA RASIPA NOVAC GRAĐANA: Čučković proćerdao 14.000 evra na Fejsbuk!
Foto: Zorana Jevtić

Široko sa narodnim parama

OVAKO ČELNIK OBRENOVCA RASIPA NOVAC GRAĐANA: Čučković proćerdao 14.000 evra na Fejsbuk!

Politika -
Za održavanje Lokalnih novina, koje su najažurnije na ovoj društvenoj mreži, iz budžeta izdvojeno čak 1,7 miliona dinara

BEOGRAD - Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, poklonio je iz budžeta novoregistrovanom lokalnom portalu čak 14.000 evra!On je 3. februara 2016. godine doneo rešenje za sufinansiranje objekata iz budžeta gradske opštine Obrenovac radi „ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2016. godini“, na osnovu kog je Agencija za izradu i održavanje veb-portala Lokalne novine Obrenovac dobila 1,7 miliona dinara! Inače, Lokalne novine najaktivnije su na Fejsbuku. Još je zanimljivije to što je taj portal registrovan tek 15. januara 2016. godine.- Lokalne novine su portal, objavljuju vesti kao i ostali mediji koji dobijaju sredstva da izveštavaju o Obrenovcu potpuno isto kao TV Mag, Obrenovačka hronika, radio... Nikakve veze nema s opštinskim sajtom i upravom opštine. To kako su oni registrovani u APR nema veze sa opštinom - kaže Čučković.

Na pitanje zašto je uopšte iz budžeta odvojeno toliko novca za neki lokalni sajt, Čučković nije imao komentar.Ekonomista Aleksandar Stevanović ističe da je sumanuto i to što nije reč o opštinskom portalu.- Zašto smo privatizovali medije ako ih opet finansiramo iz budžeta? Dokle više da građani i poreski obveznici plaćaju njima da se oni time bave? Potpuno besmisleno - ističe Stevanović.

Vlasnik agencije za održavanje veb-sajtova klijenata MWEB Miloš Petrović navodi da taj posao najviše može da košta 3.000 evra.- Dodatno tehničko održavanje sajta na godišnjem nivou plaća se od 500 do 1.000 evra - kaže Petrović.(I. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track