PAJTIĆ: Vlast kontroliše desničarske huligane
Foto: Dragan Kadić

Upozorenje lidera DS

PAJTIĆ: Vlast kontroliše desničarske huligane

Politika -
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je da je dobro što vlast emituje poruke tolerancije prema izbeglicama, a ne šovinizma i mržnje kako je to činila devedesetih godina, ali je dodao da to čini iz koristi.

"Vučićev režim gotovo u potpunosti kontroliše medije u Srbiji. Ako odluče da im je korisno da gradjani izraze netrpeljivost prema izbeglicama - odradiće medijsku kampanju na tu temu. Ako im je politički profitabilno da kreiraju atmosferu tolerancije - opet će to lako uraditi preko medija koje kontrolišu", kazao je Pajtić.

Lider DS ukazao je i na važnost da se teret eventualnog prijema izbeglica rasporedi ravnomerno, na više desetina mesta i gradova.

"Tako se obezbeđuju uslovi za pristojnu zdravstvenu i bezbednosnu zaštitu za zbrinjavanje, a tako se smanjuju i tenzije u društvu", rekao je Pajtić.

On je ocenio i da je aktuelna Vlada Srbije desničarska i da kontroliše desničarske huligane, što se pokazalo u skoroj prošlosti kada nije bilo nemira ni za vreme Parade ponosa, niti nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.

"Očigledno je da su huliganske grupe, koje su u sličnim prilikama do pre samo nekoliko godina razbijale Beograd, u nekoj vrsti koordinacije s vlastima ili ljudima bliskim sadašnjim vlastima. Da je neko iz DS potpisao Briselski sporazum, verovatno bi bio razapet na Terazijama kao izdajnik", dodao je Pajtić.

(Beta/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track