VUČIĆ: Lekcije o NATO nam drže oni koji ni džamije nisu uspeli da odbrane
Foto: Zorana Jevtić

Srbija ostaje vojno neutralna

VUČIĆ: Lekcije o NATO nam drže oni koji ni džamije nisu uspeli da odbrane

Politika -
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da nam je NATO potreban kao saveznik da štiti i čuva srpski narod na Kosovu i Metojhiji.

Vučić je na kritike koje su se pojavile u medijima zbog sporazuma Srbije sa Severnoatlanstkom alijansom i različitim olakšicama za NATO uzvratio da je reč o političkom licemerju onih koji se busaju kao zaštitnici Kosova i Srba na Kosovu, a nisu bili u stanju "ni džamije da odbrane".

On je takođe podsetio da je taj sporazum potpisan za vreme druge vlasti, da je potom i ratifikovan, a da je tek sada postao tema iz političkih, a ne tobož patriotskih razloga.

"Sada je taj sporazum tema, a nije bio kada je potpisan, jer tema i meta treba da budem ja, a ne oni koji su ga potpisivali", rekao je Vučić.

On je istakao da inače ne misli da je taj sporazum lošš.

"Je l' od NATO tražimo da zaštiti Srbe na severu Kosova a nećemo da mu damo da dođe na sever Kosova? A gde ste uopšt4e videli te NATO vojnike? Nama je NATO potreban kao saveznik i da čuva naš narod na Kosovu, da ga ne bi čuvali ti licemeri", rekao je Vučić.

"Sanda (Rašković Ivić) je 2008. čuvala Kosovo, a ni džamije nije sačuvala", dodao je.

On je objasnio da Srbija snosi sve troškove zajedničkih akcija sa NATO, i ponovio da je taj sporazum neko drugi potpisao, a da on ne misli da je tu nešto loše za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track