ŠEŠELJ ZAHTEVA OD GOJKOVIĆEVE: Majo, raspiši lokalne izbore i na KiM!
Foto: Dado Đilas, Fonet

Lider radikala smatra da je to ustavna obaveze predsednice Parlamenta

ŠEŠELJ ZAHTEVA OD GOJKOVIĆEVE: Majo, raspiši lokalne izbore i na KiM!

Politika -
Srpska radikalna stranka zahteva od predsednice Narodne Skupštine Maje Gojković da raspiše lokalne izbore na teritoriji cele Srbije, što znači i na području Kosova i Metohije, izjavio je danas lider te stranke Vojislav Šešelj.

"To je njena ustavna i zakonska obaveza i ona će prekršiti Ustav Republike Srbije ukoliko izbore ne raspiše na teritoriji autonomne pokrajine KiM", rekao je Šešelj na konferenciji u prostorijama stranke.

Takođe, kako je rekao, radikali zahtevaju od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpiše Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO.

"Zakon kojim se ratifikuje IPAP sporazum je veći ustupak NATO paktu od onoga koji je Hitler tražio od Jugoslavije 1941. godine", rekao je Šešelj i ocenio da bi potpis predsednika Nikolića na tom zakonu bio "veroizdajnički čin".

Ponovio je da Nikolić mora da odbije potpisivanje, te da bi na novom glasanju taj zakon trebalo da odbaci i Narodna skupština, a ukoliko Nikolić odbije da potpiše zakon i pre ponovnog glasanja, radikali, kako je naveo, traže da se ratifikacija sporazuma odloži do okončanja predstojećih izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track