RADAŠIN I MIRA UDARILI NA DŽAJU I KUSTU: Evo koje zvezde će podržati DS, a koje SNS u kampanji!
Foto: Aleksandar Jovanović, Nemanja Pančić, Dragan Kadić, Saša Pavlić

Ko će se kojem carstvu prikloniti uoči izbora

RADAŠIN I MIRA UDARILI NA DŽAJU I KUSTU: Evo koje zvezde će podržati DS, a koje SNS u kampanji!

Politika -
BEOGRAD - Izbori u Srbiji ne mogu bez poznatih. Dok demokrate računaju na slavnu glumicu Miru Banjac, autora serijala „Selo gori a baba se češlja“ Radoša Bajića, plivačicu Nađu Higl i nekadašnjeg boksera Slobodana Kačara, naprednjaci udaraju kontru sportskim legendama Draganom Džajićem i Božidarom Maljkovićem, kao i proslavljenim režiserom Emirom Kusturicom.

Vladajući SNS odlučio je da se za izbornu trku pojača VIP „delijama“ iz sveta fudbala, košarke i filma, odnosno Draganom Džajićem, Božidarom Maljkovićem i Emirom Kusturicom.

- Ne želim trenutno da pričam o politici i tome hoću li podržati SNS u predizbornoj kampanji. Sada sam fokusiran na to što hala „Pionir“ menja ime u „Aleksandar Nikolić“ i to je sve što ću reći u ovom trenutku - izjavio je Maljković za list.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Do kraja nedelje, kako list saznaje, navodno će biti poznato i hoće li se u odabranom društvu naći i SPO, predvođen još jednim zvezdašem Vukom Draškovićem, ili Nenad Popović iz SNP, koji bi tako kao pristalica crno-belih i nekadašnji predsednik FK Partizan pravio društvo Rasimu Ljajiću iz SDPS na pomenutoj listi.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Sam premijer Aleksandar Vučić juče je posetio Svilajnac, gde je obišao radove na obnovi zgrade srednje škole (vrednost radova iznosi 31 milion dinara, a pomogla je i EU), koja je oštećena u majskim poplavama 2014. godine, i prisustvovao potpisivanju ugovora o početku radova na obnovi ambulante u selu Kušiljevo, u vrednosti od devet miliona dinara.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

- To što smo krenuli u obnovu škola, to je za nas kao diplomski ispit. Naš posao biće da obiđemo svako selo i svaki grad u Srbiji i obnavljamo sve šta treba. Ulagaćemo tamo gde je potrebno i nećemo voditi računa o „političkom profiterstvu“ - poručio je premijer u selu Kušiljevu.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

S druge strane, Demokratskoj stranci na predstojećim izborima podršku će navodno pružiti glumci Mira Banjac i Radoš Bajić, sportisti Nađa Higl i Slobodan Kačar, pesnik Pero Zubac, profesor dr Boško Đukanović, ali i Vesna Pešić, saznaje list i dodaje da demokrate u kampanju žele da uključe što više istaknutih imena iz javnog života. Podršku će sigurno imati od slavne glumice Mire Banjac, koja se u DS učlanila u julu 2014, nedugo nakon što je na čelo te stranke došao Bojan Pajtić. Ona je godinama bliska s DS i Pajtićem, čiji je savetnik za kulturu od 2006. godine.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Među onima koji će podržati demokrate je i glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić, koji je podršku DS javno pružio i prošle godine, kada je prisustvovao velikom beogradskom mitingu te stranke. Od imena iz sveta sporta, Pajtić i demokrate sigurno mogu da računaju i na najbolju srpsku plivačicu Nađu Higl, koja je od jula 2014. članica DS, a od marta prošle godine i ministarka vlade u senci DS za sport i omladinu, ali i na nekada najjaču pesnicu SFRJ Slobodana Kačara, osvajača zlatne medalje u boksu na Olimpijskim igrama 1980. godine. Kačar je dugogodišnji član DS i potpredsednik novosadskog odbora te stranke. DS će navodno podržati i pesnik Pero Zubac, ali i sociolog Vesna Pešić.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Pajtić: Do kraja nedelje o nastupu na izborima

Kako će proevrospka opozicija nastupiti na predstojećim izborima, odnosno da li to biti u jednoj ili dve kolone, uskoro bi trebalo da bude poznato. Lider DS-a Bojan Pajtić kaže za „Alo!“ da su demokrate stalno u kontaktu sa predstavnicima saveza oko SDS-a. - Stalno smo u kontaktima i susretima na raznim nivoima. Do kraja ove nedelje ćemo znati da li do veće izlaznosti demokratskih birača vodi jedna ili dve kolone. Naš jedini motiv je smena Vučićevog režima i jedino taj kriterijum nas vodi u razgovorima - kaže za „Alo!“ Pajtić.(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja