ČANAK O NOVOJ KOALICIJI: Jedna lista opozicije nije realna!
Foto: Marina Lopicic

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

ČANAK O NOVOJ KOALICIJI: Jedna lista opozicije nije realna!

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da nije realno da proevropska opozicija izađe na jedinstvenoj listi na izbore.

- Više kolona daje šansu da se više neopredeljenih građana uveri da imaju izbor da će glasati najzad za nešto, a ne protiv nečega - rekao je Čanak.

Prema njegovim rečima, nije realno da lista bude jedinstvena, iz jednostavnog razloga što se sa druge strane ovog trenutka ne nalazi Slobodan Milošević.

- Oko Miloševića se posle 12 godina vladavine 2000. godine okupila i fokusirala svest da on mora da ode i tako je nastao DOS. Ovde sada imamo nekoliko godina vladavine Srpske napredne stranke, ali su još sveža sećanja na dugi niz godina vladavine DS i niz razočarenja koje je ta vladavina donela - kazao je Čanak.

On je ocenio da je predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio da raspiše i vanredne republičke izbore kako bi preko sopstvene popularnosti ojačao svoju stranku i na lokalnim i na pokrajinskim izborima, s obzirom da je ponašanje pojedinih lokalnih ogranaka SNS u dobroj meri napravilo antireklamu toj stranci.

- Neki ljudi iz lokalnih odbora SNS pokazali su izuzetno rigidan stav i visok stepen agresivnosti. To na građane ne ostavlja dobar utisak i zbog toga bi se njihov rezultat na lokalnom i pokrajinskom nivou mogao pokazati dosta drugačijim, nego što je to bio slučaj na republičkim izborima 2014. godine - ocenio je Čanak.

(Novosadski dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track