NIŠTA OD JEDINSTVA: Propali pregovori Zukorlića i Ugljanina!
Foto: Dado Djilas

Nema pomirenja

NIŠTA OD JEDINSTVA: Propali pregovori Zukorlića i Ugljanina!

Politika -
Kako su naveli, Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka je u pregovorima ponudila platformu sa jedanaest principa koji su Zukorliću bili ključni kako bi sa Ugljaninom postigao dogovor o bošnjačkom pomirenju i predizbornoj koaliciji

Novi Pazar - Razgovori o pomirenju i predizbornoj koaliciji sa Strankom demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina nisu uspeli, saopšteno je iz Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka bliske muftiji Muameru Zukorliću.

Kako su naveli, Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka je u pregovorima ponudila “platformu sa jedanaest principa” koji su Zukorliću bili ključni kako bi sa Ugljaninom postigao dogovor o bošnjačkom pomirenju i predizbornoj koaliciji.

-Za Ugljaninovu SDA Sandžaka neprihvatljiv je princip jedinstva Islamske zajednice, kao i princip koalicije na svim nivoima, rečeno je iz BDZ Sandžaka.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Izvor Kurira uključen u pregovore ove dve političke partije kaže da bi Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina izgubila mnogo kada bi se postigao dogovor sa BDZ Sandžaka i Zukorlićem.

-Reis Islamske zajednice Srbije, Adem Zilkić, blizak je Ugljaninu. Zilkić ima veliku podršku naroda, posebno u Tutinu gde SDA Sandžaka ima apsolutnu vlast. To znači da bi Ugljanin izgubio veliko biračko telo kada bi se odrekao reisa Zilkića, i podržao muftiju Zukorlića.

Pregovori o pomirenju i bošnjačkom jedinstvu ove dve stranke započele su u januaru, kada su zajedno organizovale protestni skup u Novom Pazaru “Pravda za Sandžak”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track