Modelsica i Karići ulaze u Skupštinu

Ko će biti novi poslanici

Modelsica i Karići ulaze u Skupštinu

Politika -
U novom sazivu Skupštine među poslanicima Nevena Adžemović, Marijan Rističević, ali i Milanka i Dragomir Karić

BEOGRAD - Vašar na Trgu.Iako je malo verovatno da će se pojaviti poslanici koji će nadmašiti kreativnost Vjerice Radete u bacanju kletvi, inspiraciju Gordane Pop Lazić za gađanje cipelom ili žar za borbom Srboljuba Živanovića, u ovaj saziv Skupštine ući će ništa manje zanimljivi likovi: neke smo gledali u rijalitiju, neki su nam vrckali na TV ekranu ili nam mahali s naslovne strane nekog magazina. Kurir vam predstavlja najzanimljivija lica novog skupštinskog saziva.

Nevena Adžemović, modelsica

Nekadašnja članica grupe Models, dens sastava iz 90-ih godina poznatog po provokativnim nastupima i spotovima u kojima devojke graju polugole, biće poslanica u novom sazivu. Adžemovićeva, inače član NS, zauzima 75. mesto na listi koalicije okupljene oko SNS. Iako naprednjacima sleduje 73 mesta u parlamentu, izvesno je da u Skupštinu neće ući svi sa spiska, tako da je nekadašnjoj modelsici mandat zagarantovan.

Dinastija Karić: Milanka i Dragomir

Milanka Karić zauzela je 9. mesto na listi SNS, a njen dever Dragomir je na 37. mestu, tako da oboje ulaze u Skupštinu.

- I Milanka i Dragomir Karić sigurno će biti poslanici - poručili su nam u ovoj stranci.

Marijan Rističević

Zemljoradnik i političar, najpoznatiji po učešću u rijaliti-šouu „Farma“. Rističević je na listi koalicije SNS-NS-PSS-PS broj 22, tako da se daleko bolje kotira od poznate starlete.

Olgica Batić, lider DHSS

U skupštinskoj klupi će sedeti i ćerka Vladana Batića Olgica, koja je na 50. mestu na listi DS.

- Iako sam politički početnik, nemam nikakvu tremu od ulaska u Skupštinu. Podržavam sve ideje oko kojih se ova koalicija okupila - navela je Batićeva.

Sanda Rašković Ivić

Na listi DSS, kojoj sleduje 21 poslaničko mesto, jesu i nekadašnja ambasadorka u Rimu Sanda Rašković Ivić, 6. na spisku, kao i reditelj Siniša Kovačević, koji je pod brojem 11.

- Rašković Ivićeva ulazi sigurno u Skupštinu, a za Kovačevića još nije sigurno - kaže izvor Kurira iz DSS.

Ranka Savić i Miljenko Dereta

Skupštinske klupe grejaće i Ranka Savić, predsednica ASNS, i Miljenko Dereta, kao kandidati Preokreta.

- Da, ulazim u Skupštinu - poručila je Savićka, a isti odgovor dobili smo i od Derete.

Naš izvor iz Preokreta kaže da je još neizvesno da li će u Skupštinu ući i Zaharije Trnavčević.

Ivan Bauer, maneken

U Skupštinu ulazi maneken i voditelj Ivan Bauer, koji je na listi koalicije okupljene oko DS. Demokrate su raspodelom dobile 67 poslaničkih mesta, ali kako mnogo njih s vrha liste neće ući u Skupštinu, Baueru, koji je na 83. mestu, ne gine mandat.

- Ako bude tako, mogu samo da se osećam počastvovano. Velika je čast biti član Narodne skupštine, iako je u poslednjih 20 godina bilo i onih kojima tu nije mesto.

A sad, adio - ovih više neće biti

Ovo će biti prvi saziv parlamenta, posle 20 godina, u kome neće biti radikala. Nekad najjača stranka, danas je ubedljivo najveći gubitnik izbora, s podrškom od 4,5 odsto. Kletve, gađanje cipelom, kvalifikacije poput izdajnika i smeća, kao i tuče, ostaju za nama, a s njima i njihovi akteri Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Gordana Pop Lazić, Nataša Jovanović, Jadranko Vukovića i Srboljub Živanović. U Skupštinu ne ulazi i Vlajko Senić iz URS, koji je na listi na 26. mestu. Kad je reč o DSS, za poslanički mandat su izvisili su Dragan Maršićanin, 26. mesto, Radomir Naumov, 38. mesto, dok je status Dejana Mihajlova, 23. mesto, još neizvestan.

Vjerica Radeta, bacala kletve na političke protivnike

Gordana Pop Lazić, gađala cipelom Gordanu Čomić

Nataša Jovanović, rekla za naprednjake da su izdajnici

Srboljub Živanović, potukao se s Igorom Bečićem iz SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track