ALAVI MINISTRI: Dižu sebi plate, a narod gladuje!
Foto: Zorana Jevtić

Funkcioneri pišu zakon za svoje privilegije

ALAVI MINISTRI: Dižu sebi plate, a narod gladuje!

Politika -
Kori Udovički, kao i uvek, ima neverovatno „obrazloženje“ - da je povišice za izvršnu vlast od Srbije tražila Svetska banka

BEOGRAD - Usred priče o štednji i bolnim reformama, odlazeći ministri spremaju za svoje naslednike još bolje uslove, jer se njima na novom radnom mestu smeši povišica.Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički otkrila je da je u planu novi zakon o funkcionerima koji će ministrima, državnim sekretarima i ostalima u izvršnoj vlasti obezbediti povećanje plata, a njeno obrazloženje je da to od Srbije očekuje Svetska banka!

IritacijaPredsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković smatra da ova najava kod građana mora da izazove iritaciju, jer dolazi istovremeno kad i najava o raznim racionalizacijama.- Iako se zalažem za to da im se povećaju zarade, treba sačekati globalnu projekciju i ukupnu racionalizaciju. Pa mi još ne znamo ni koliko javnih funkcionera imamo. Ova korekcija plata mora se vezati za prosečnu platu građana, odnosno privredni rast i novčanik države, pa ako plata napreduje građanima, neka napreduje i njima. Treba uvesti još rigorozniju kontrolu ostalih prihoda funkcionera, ukoliko ih imaju, pa ih progresivno oporezivati. Baš kao što država zavuče svima nama ruku u džep za svaki honorar, tako treba i našim javnim funkcionerima - objašnjava naš sagovornik.Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da ministri u takvoj situaciji ne smeju sami sebi da povećaju platu.Da slušaju Vučića- Naravno da je to nedopustivo. Oni treba da se osećaju počastvovano što rade taj posao i treba da ga rade za pristojnu platu - poručuje Živković.Funkcioner PUPS Momo Čolaković iznenađen je najavom ministarke Udovički i poručuje joj da posluša svog šefa u Vladi Aleksandra Vučića.- Zna se, premijerova je poslednja. On je rekao da će plate i penzije biti povećane kad se ostvare ekonomske reforme. Svi članovi Vlade treba toga da se drže, pa i gospođa Udovički - izjavio je Čolaković.

KURIR VAM POKLANJA NARODNI LEKAR: Dočekajte spremni prolećne alergije!

Važno je da počnete sa terapijom sedam dana ranije

Novo izdanje Kurir Narodnog lekara vam donosi top savete šta da radite kad vas muče prolećne alergije.

Probajte najlekovitiji biljni recept: koprivu, med, đumbir i hajdučku travu.

Ne propustite magazin Narodni lekar svake subote u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track