SRBIJO, DOSTA PODELA Vučić: Samo mi jošš pričamo o đinđićevcima, miloševićevcima, četnicima...
Foto: Tanjug Rade Prelić

Premijer želi da izbegne bilo kakve podele

SRBIJO, DOSTA PODELA Vučić: Samo mi jošš pričamo o đinđićevcima, miloševićevcima, četnicima...

Politika -
UB - Podele na "đinđićevce" i "miloševićevce" premijer Aleksandar Vučić danas nije želeo posebno da komentariše, objasnivši da želi da izbegne bilo kakve podele, te da veruje da je za Srbiju mnogo bolje da se bavi svojom budućnošću, a ne prošlošću.

"Mi nekako uvek u martu pronađemo razlog da se delimo i nama razlog za povratak u prošlost nisu ti ljudi, već tek da bismo se delili, i u sadašnjosti i u budućnosti, a ja bih baš to da izbegnem i zbog toga nikad nisam nijednu lošu reč o bilo kome od njih rekao", poručio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Kalinovcu kod Uba.

Dodao je da ne bi ni da ih poistovećuje, već da smatra da je bolji izbor da gledamo u budućnost. "Mi kao da samo tražimo razlog da se delimo", primetio je i naveo da jedino mi ovde pričamo o četnicima i partizanima, jer to niko više u svetu ne radi, a ni mi to ne pričamo zato što su nam jedni ili drugi važni ili bismo da ih kritikujemo, već samo zato da bismo se delili. Dobro je, zaključio je, da stvari iz prošlosti tamo i ostavimo, da o istoriji sude istoričari, a "da mi gledamo možemo li da pomognemo ovoj deci" (u Kalinovcu).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track