Vučić: Tadiću, je l‘ kokoške piju sedative?
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Opozicija i vlast razmenile teške reči

Vučić: Tadiću, je l‘ kokoške piju sedative?

Politika -
Leti perje na sve strane: Lider SDS prvi potkačio aktuelnu vlast da je kriva za siromaštvo, na šta mu je premijer uzvratio da se bivši predsednik Srbije uopšte ne razume u ekonomiju, a u svađu je upleo i pernate životinje

BEOGRAD - Nakon gostovanja opozicije u emisiji „Ćirilica“ - Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Bojana Pajtića - kada je lider SDS izjavio da je u Srbiji preovladalo siromaštvo u odnosu na ono što je ranije bilo, oglasio se predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić i poručio im da su dobri u medijskim nastupima i kritikama, ali da se „uopšte ne razumeju u ekonomiju“.On im je rekao da je prave „domete svog znanja i brige o građanima DS pokazao za vreme svoje vlasti“.Optužbe- U vreme DS oboreni su svi rekordi u padu BDP, rastu javnog duga i nezaposlenosti. Čuo sam da je Tadić imao neke primedbe. Sećam se da je za vreme poplava u Leskovcu znao da pita da li su kokoške nazeble i da li piju sedative - čudio se Vučić. Tadić je na te opaske brzinski reagovao pisanjem saopštenja.

- Krajnje je vreme da Aleksandar Vučić shvati da građane Srbije ne zanima šta on misli o meni, već šta on radi za ovu zemlju. Krajnje je vreme da shvati da demokratija podrazumeva političku borbu argumentima, činjenicama i brojkama, a ne ličnim uvredama - istakao je lider SDS Boris Tadić, koga je očigledno veoma pogodila Vučićeva izjava o „kokoškama, sedativima i nepoznavanju ekonomije“.Kako je Tadić izjavio da je premijer suviše „servilan na sastancima sa strancima“, Vučić mu ni na to nije ostao dužan.- To da sam ja servilan, a on junak, to je opštepoznata činjenica, i to možete da pitate i strance i svi će da vam potvrde. Ne morate strance, to i građani Srbije odlično znaju - poručio je Vučić.Kreteni i genijiOn je, takođe, ironično aludirao na Tadićev izgled:- Neko lepše izgleda, neko bolje odglumi, ali rezultat daje samo to koliko neko radi.Komentarišući Tadićevu opasku da sve više mladih odlazi iz zemlje, Vučić je rekao da postoje „neki koji se raduju odlasku mladih i obrazovanih ljudi“.- I sada onih 48 odsto ljudi koji glasaju za nas su kreteni i polupismeni, a ovih pet odsto što glasa za njega su geniji. Izvinite, takve monstruozne i fašističke podele u ovoj zemlji neću da dozvolim da bilo ko pravi - sasuo je premijer i dodao da su i oni koji su glasali za Tadića i oni koji glasaju za naprednjake „dobri i pošteni građani Srbije, jednako obrazovani“.Za razliku od Tadića, Pajtić se nije oglasio povodom ovih prozivki.

Analiza nastupaVUČIĆ SE OSVRNUO I NA JAVNE ISTUPE PAJTIĆA I TADIĆA- Neki lideri opozicije su tražili da ih sve televizije puste kad donesu neku pomoć, i to od para koje im republička vlast uplati, od 25.000 evra. Ja na to mogu samo da slegnem ramenima i da im kažem: Alal vera, ljudi, ako je to jedino što možete da uradite!

Bojan PajtićVUČIĆU, NISU GRAĐANI MALOUMNIPajtić je u pisanoj izjavi naveo da je došao „kraj Vučićeve patetične i loše monodrame“.- Četiri godine je uništavao sistem ove države, oduzimao zemlju od porodičnih gazdinstava, smanjivao plate i otimao penzije ljudima, davao resurse budzašto tajnim ugovorima i tajnim partnerima, pretio i vređao, ugrožavao domaća preduzeća nametima. Najgore od svega je to što premijer u ostavci veruje da su građani Srbije maloumni - rekao je Bojan Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track