GODIŠNJICA POČETKA BOMBARDOVANJA: Vučić u Varvarinu predvodi ceremoniju povodom Dana sećanja
Foto: Dado Đilas

Vlada Srbije

GODIŠNJICA POČETKA BOMBARDOVANJA: Vučić u Varvarinu predvodi ceremoniju povodom Dana sećanja

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predvodiće sutra u Varvarinu državnu ceremoniju povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, državna ceremonija biće održana u 12.00 časova, kod Spomenika poginulim građanima na Varvarinskom mostu. Nakon verskog obreda i odavanja počasti ubijenim u NATO agresiji 1999. godine, uslediće polaganje venaca i intorniranje himne.

Skupu će se zatim obratiti predsednik opštine Varvarin, Zoran Milenković, i premijer Vučić. Komemorativnom skupu prisustvovaće preživeli bombardovanja na Varvarinskom mostu, porodice poginulih u Varvarinu, predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković, izaslanici predsednika Srbije, ministri u vladi Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, i ministri Vlade Srpske.

Danu sećanja će prisustvovati episkop kruševački sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, članovi diplomatskog kora, udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, navodi se u saopštenju Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova srbije. Na sutrašnji dan pre 17 godina otpočela je, kako se navodi, agresija NATO snaga na SR Jugoslaviju koja je trajala do potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma 9. juna iste godine. Tokom tog perioda oružane snage velikog broja država okupljene u okviru NATO izvršile su brojne napade na civilne i vojne ciljeve koji su rezultirali velikim ljudskim žrtvama i masovnim materijalnim razaranjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track