Stefanović: Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna
Foto: Marina Lopičić

Pojačane aktivnosti policije

Stefanović: Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

Politika -
BEOGRAD - Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, a policija je preuzela sve mere da se predupredi svaka mogućnost napada u Srbiji, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da će ta strategija biti prilagođena svemu što se dešava i da će dati dobre odgovore na sve izazove. Ministar je naveo i da su pojačane policijske aktivnosti na mestima gde se okupljaju građani i na ključnim infrastrukturnim objektima, a da aktivno učestvuje i u razmeni informacija sa kolegama iz Evrope, kako u pogledu identifikacije odgovrnih za gnusna dela u Briselu, tako i drugih, iz raznih ćelija koje rade u Evropi, a koji mogu biti potencijalni napadači.

Događaji u Briselu su, prema njegovim rečima, veliko upozorenje za sve bezbednosne strukture. "Samo najširom saradnjom, bez ikakvih sujeta među bezbednosnim službama, možemo doći do osoba koje su odgovorne za takve stvari. Srbija je spremna za saradnju i hoće da deli sve informacije da bi Srbija, kao što jeste, bila bastion stabilnosti u regionu, ali i da druga svaka zemlja bude sigurna", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track