I ISUS HRIST U KAMPANJI: Političari jurili glasove i na Uskrs!

Hit

I ISUS HRIST U KAMPANJI: Političari jurili glasove i na Uskrs!

Politika -
Lideri stranaka rastrčali se juče po misama u crkvama, a neki se i tucali jajima s vernicima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru

BEOGRAD - Uskrs koji su juče slavili vernici po gregorijanskom kalendaru, po svemu sudeći, bio je ko naručen da se političari rastrče i promovišu pred biračima. Tako su su mnogi od njih, osim čestitki koje su uputili vernicima, nedelju proveli na misama u nekoliko crkava u Srbiji i tucali se jajima.

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić obeležio je praznik s vernicima tako što je prisustvovao svetoj uskršnjoj misi u Crkvi Svetog Karla Boromejskog u Pančevu. Funkcionerka naprednjaka i predsednica Skupštine Maja Gojković posetila je Kovačicu, gde je razgovarala s građanima i bila na službi u Slovačkoj evangelističkoj crkvi u Kovačici.

Lider SPS Ivica Dačić je sa stranačkim kolegama bio na misi u Malom Iđošu, a kasnije je sa svojim koalicionim partnerima iz Jedinstvene Srbije zbog kampanje produžio u Suboticu i Inđiju.Predsednik DS Bojan Pajtić najrevnosniji je kad je o čestitkama reč, pa je čestitao vernicima Veliki petak na društvenoj mreži Tviter, zbog čega su ga svi ismejali jer se taj praznik ne čestita, s obzirom na to da se u hrišćanstvu smatra najtužnijim danom. Pajtić nije odustao, pa je iskoristio priliku da se pokaže i na sam Uskrs juče, te je u Temerinu posetio Crkvu Svete Rozalije i prisustvovao misi.

Ni ministri rada Aleksandar Vulin i odbrane Zoran Đorđević se nisu štedeli juče, pa su obišli Crkvu Svetog Ćirila i Metodija u Beogradu, gde je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služio misu.

Koalicija „Savez za bolju Srbiju“ otišla je korak napred, pa su se lideri SDS i LDP Boris Tadić i Čedomir Jovanović čak tucali jajima s građanima Bačkog Petrovca, koji su Uskrs proslavljali po Gregorijanskom kalendaru.Verski analitičar Nikola Knežević ocenjuje da su političari svesni toga koliko su posete crkvama i vernicima značajne za rejting.- One pokazuju značaj koji religije imaju u našem društvu i kulturi. U tome ima i populizma, ali ipak je važno da političari shvataju važnost uvažavanja svih kulturnih i verskih specifičnosti i različitosti naroda koji žive u Srbiji - zaključuje Knežević.

Poruka nadbiskupa beogradskogHOČEVAR POZVAO NA RAZUMEVANJENadbiskup Svetislav Hočevar služio je uskršnju misu u Crkvi Svetih Ćirila i Metodija, kojoj su prisustvovali predstavnici iz SPC, ali i Vlade Srbije i diplomatskog kora.On je prethodno u Uskršnjoj poslanici poručio da taj praznik pita sve „očeve“ Balkana zašto se i dalje više raduju tome da su im deca posvađana, izgubljena i mrtva nego da se raduju na zajedničkoj „gozbi razumevanja“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track