NASILJE NEDOPUSTIVO Vučić: Puna istraga o napadu na demokrate na Zvezdari
Foto: Zorana Jevtić

Premijer najavio

NASILJE NEDOPUSTIVO Vučić: Puna istraga o napadu na demokrate na Zvezdari

Politika -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je snimak napada na članove Demokratske stranke (DS) na beogradskoj pijaci Đeram falsifikovan, odnosno skraćen i da važne stvari nisu prikazane javnosti.

"Svaka vrsta nasilja je nedopustiva i u korenu ćemo je iseći", rekao je Vučić novinarima u Koceljevi.

On je rekao da treba ostaviti nadležnim organima da rade svoj posao, ali da "pouzdano zna" da je "došlo do skraćivanja snimka, odnosno da je pušteno samo ono što je nekom odgovaralo" i da "važne stvari iz samog incidenta javnosti Srbije nisu prikazane".

Vučić je istakao da je ponosan što su nadležni organi delovali "hitno, hitro, ozbiljno i odgovorno" i dodao da su napadači privedeni i zadržani.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je juče da je policija u roku od tri sata uhapsila napadače na funkcionere DS i da je zbog nasilničkog ponašanja četvorici uhapšenih odredjeno zadržavanje do 48 sati.

Predsednik DS Bojan Pajtić ocenio je danas da je napad na poslanike i članove te stranke na Zvezdari pokušaj ubistva i pozvao Tužilaštvo da reaguje.

"Juče u centru Beograda došlo je do pokušaja ubistva poslanika Nataše Vučković, Balše Božovića, Dragana Šutanovca i ministra vlade u senci Ivana Stefanovića. Kada jedan huligan drži u ruci razbijenu flašu, kada drugi drži nož, kada treći podstiče na ubadanje i propadanje to jeste klasičan primer pokušaja ubistva i zahtevamo od Tužilaštva da u tom smislu reaguje", rekao je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track