Vučić u Čačku: Srbiji je potrebna jaka i stabilna vlada
Foto: Printskrin Tanjug

Kampanja

Vučić u Čačku: Srbiji je potrebna jaka i stabilna vlada

Politika -

ČAČAK - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Čačku da je Srbiji potrebna jaka i stabilna vlada koja će ogovorno da se ponaša i na koju niko ne može da utiče. Vučić je na predizbornom mitingu SNS u košarkaškoj hali "Borac" naveo i da bez jake i čvrste vlade "neki spoljni i različiti unutrašnji faktori" uvek mogu da utiču na odluke".

On je istakao da je u interesu Srbije saradnja sa Evropskom unijom (EU) a da političari koji kažu da Srbija ne treba da udje u EU i da samo tako može da prosperira "lažu i obmanjuju".Prema njegovim rečima, oni koji kažu da Srbija ne treba da bude u EU "i da može i bez toga da napreduje lažu i obmanjuju".

"Ako nećemo u EU u narednih 20 godina nijedna fabika iz Nemačke ili Austrije neće doći u Srbiju. I nemojte da vas lažu i da kažu mi ćemo sa njima da saradjujemo, a nećemo da idemo tamo, to su priče za malu decu", rekao je Vučić. On je osudio vredjanje slovačke nacionalne manjine od strane političara, za koga je rekao da sebe naziva liderom opozicije, a na vlasti je 16 godina, pri čemu mu nije pomenuo ime.

"Čovek je uvredio pripadnike slovačke nacionalne manjine i mi smo ponovo na tapetu, ponovo smo prikazani kao loši momci u Evropi i svetu...Danas ja moram da se izvinjavam slovačkom narodu i slovačkoj ambasadorki", rekao je on. Vučić je naveo da su predstojeći izbori odlučujući za budućnost Srbije a posebno se zahvalio penzionerima "jer su pokazali trpeljivost i strpljivost i koliko vole Srbiju".

Na mitingu je pored Vučića govorio i lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić, koji je najavljen i kao ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Ilić je rekao da je došao da podrži premijera Vučića jer "boljeg kandidata za premijera od njega nema" i pozvao gradjane da glasaju za listu SNS na parlamentarnim izborima. Na početku Ilićevog govora pristalice SNS su mu zviždale i uzvikivale "Ua, ua" dok se pre početka mitinga spekulisalo da Ililć neće govoriti. NS koja je na vlasti u Čačku od 1996. godine, na predstojećim lokalnin izborima nastupa samostalno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track