EKIPA KURIRA PROVELA DAN SA ŠEŠELJEM: Toma i Dragica dobiće omiljene koske i meso da proslavimo!
Foto: Zorana Jevtić

Sa liderom radikala od ujutro do uveče

EKIPA KURIRA PROVELA DAN SA ŠEŠELJEM: Toma i Dragica dobiće omiljene koske i meso da proslavimo!

Politika -
Na naš predlog da se slika sa svojim šarplanincima koje je nazvao po predsedničkom paru, rekao je: „Oni su državnički par, gde ću tu ja?“

BEOGRAD - Ekipa Kurira provela je juče, na dan izricanja presude Haškog tribunala, dobar deo vremena s liderom SRS Vojislavom Šešeljem - od kada je krenuo ujutro iz kuće u sedište stranke, pa do kraja dana, koji se završio mitingom u Pančevu. - Dobro jutro! Izvinite, nisam mogao da vas primim u kupatilo, evo, pogledajte još mi je mokra kosa. Žurim, imam danas mnogo posla zbog kampanje - odgovorio je u svom stilu i potvrdio odmah da neće pratiti izricanje presude.- Ne pada mi na pamet, imam pametnija posla. Imam redovnu konferenciju za novinare, a posle žurim na miting u Pančevo - poručio nam je u žurbi. A onda nas je oduševljeno upoznao sa svojim šarplanincima Dragicom i Tomom.- Ovo su vam moji ljubimci Dragica i Toma. Ova Dragica je mnogo pametnija od one Dragice - rekao je kroz smeh i ljubazno nam ponudio prevoz do centra Zemuna.Bez ljubljenjaIspred SRS mnogo pre početka konferencije uzavrela atmosfera. U kafićima u okolini uživo se pratio program i izlaganje sudije Antonetija. Kada je sudija počeo da izriče jednu po jednu oslobađajuću presudu po tačkama optužnice, svi redom su počeli da skaču od sreće uz uzvike: „Tako je.“ Onda je nastao pravi stampedo za ulazak u SRS.U prepunoj konferencijskoj sali bilo je novinara i iz komšijskih država, a pošto je bio pravi krkljanac, obezbeđenje je moralo da skine vrata.Tražili su mu autograme, rukovali se s njim i čestitali mu. Neki su hteli i da ga izljube.- Hvala vam. Ali nema ljubljenja! - poručio je jednoj gospođi kroz smeh, na šta su se njegovi saradnici grohotom nasmejali i dodali da je to „ostavljeno za njegovu lepšu polovinu“.Pitali smo ga šta mu je rekla supruga Jadranka kad je čula radosnu vest.- Nemam pojma, nije me ni zvala. Idem sad kući na ručak, ali neću mnogo da jedem jer idem na miting. Moram malo i da se odmorim - rekao je.Ispred porodične kuće Šešelja u Batajnici juče je tokom popodneva bilo je relativno mirno. Tek poneki građanin prilazio je da čestita „pobedu“, automobili su trubili ispred kapije, a komšije iz ulice su dolazile da poruče Šešelju „da večeras moraju da se napiju da proslave“! Gazdin spokojan san u dvorištu su čuvala dva verna šarplaninca - Toma i Dragica.

Ponosan... Posle izricanja presude
Ponosan... Posle izricanja presude

Jadrankin ručak

- Večeras će dobiti njihove omiljene koske i meso da proslavimo. Ovo je poseban dan za njih, pa će dobiti dodatno - rekao nam je pripadnik Šešeljevog obezbeđenja.Oko 16 sati, lider radikala, doteran, odmoran i nasmejan, izašao je iz kuće da bi krenuo na miting svoje stranke.- Danas sam odlično, srećan sam, hvala. Je l‘ ste slikali Tomu i Dragicu? I oni su srećni zbog mene - kroz šeretski osmeh obratio nam se Šešelj, ali je naš predlog da se slika sa svojim ljubimcima, pomalo zbunjeno, odbio:- Pa šta ću ja s njima? Oni su državnički par, gde ću tu ja?

Sinovi uz ŠešeljaTATA NIJE KRIV!Vladimir i Aleksandar Šešelj su u trenutku izricanja presude bili pored svog oca.- I samo je oslobađajuća presuda mogla da se donese jer otac nije kriv. A da li ćemo to proslaviti... Verovatno. Majka sprema za ručak nešto što svi volimo - rekao je Vladimir.Njegov sin Aleksandar za naš list je poručio da je „pravda zadovoljena“:- Ispostavilo se da i u Haškom tribunalu može da postoji trunka pravde, ali ostaje da tribunal ne menja odnos prema Srbima i da stavlja žig zločina na srpski narod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track