ŠEŠELJ ODLUČAN DA ODE U ZAGREB: Kolindice, stižem ti u zagrljaj!
Foto: Beta, AP

RAMPA: Hrvatska zabranila ulazak lideru SRS na 20 godina

ŠEŠELJ ODLUČAN DA ODE U ZAGREB: Kolindice, stižem ti u zagrljaj!

Politika -
Predsednik radikala tvrdi da će naći način da 21. aprila ipak ode u Zagreb, da se prošeta Trgom bana Jelačića, a da će pasoš tražiti već danas

BEOGRAD - MUP Hrvatske odlučio je, nakon izricanje oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju, da mu zabrani ulazak u tu zemlju u narednih 20 godina, piše Jutarnji list. Šešelj, s druge strane, i dalje ne odustaje i tvrdi da će 21. aprila biti u Zagrebu.Hrvatski List, naime, podseća da stranci po zakonu mogu ući u Hrvatsku jedino pod uslovom da ne predstavljaju pretnju za javni poredak i bezbednost, a dvadesetogodišnja zabrana ulaska Šešelju u Hrvatsku doneta je na osnovu Zakona o strancima.Ne smiruje seIpak, Šešelj tvrdi da ga zabrana neće sprečiti da ide u Hrvatsku.- Odlučio sam da idem. Lako bih ja podneo ovu zabranu da nije moje drage Kolindice. Jer kako će mi ona izgledati posle 20 godina. Tražiću u ponedeljak paso - kaže Šešelj. Dodaje da ne postoji prepreka zbog koje mu ne bi bila vraćena putna isprava.- Ceo autobus novinara će biti, oni idu za Zagreb, a ja ću doći svojom maršrutom. Ne mogu da otkrijem kojom. Ima neka fora, a ne mogu vam reći kako. Idem na Trg bana Jelačića da malo posedim u gradskoj kafani, da obiđem one dve knjižare u samom centru i taj zvanični deo je završen, a onda idem da se predam zagrljaju svojoj dragoj Kolindi - kaže Šešelj u svom stilu i i nastavlja:Ide prečicomI već sam joj javio da iz ove reprezentativne prostorije u kojoj ćemo provesti noć izbaci veliki francuski krevet i da dušeke postavi na pod jer kad se sabere mojih 130 i njenih 120 kila, krevet bi pukao. Nema tog kreveta koji bi izdržao naših zajedničkih četvrt tone .(R. K.)

Persona non grataZABRANILI ULAZ I CECI I KRISTIJANU GOLUBOVIĆUJutarnji list je podsetio da je i Kristijan Golubović, koga ovaj list smatra jednim od najpoznatijih balkanskih kriminalaca iz Beograda, najavio dolazak na bokserski meč u splitsku Spaladijum arenu krajem novembra 2009, ali je dobio poruku da će mu biti zabranjen ulazak u Hrvatsku jer bi predstavljao opasnost po javni red i mir. Svojevremeno se, dodaje list, pominjao i mogući koncert Cece Ražnatović, kojoj je takođe poručeno da neće preći hrvatsku granicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track