VUČIĆ: ŽŽelim da građani budu nasmejani,da ne budemo kolonija
Foto: Beta/Slobodan Miljević

NIko ne traži da uđemo u NATO

VUČIĆ: ŽŽelim da građani budu nasmejani,da ne budemo kolonija

Politika -
Moja je, molba, ne upozorenje, molba mladim ljudima, klincima, ko boga vas molim poštujte svoju strast, strast je od nas napravila veliki narod, ali hajde da stvar uravnotežimo na racionalnom nivou, to će Srbiju da dovede na nivo razvijenih zemalja", poručio je Vučić

BEOGRAD - Niko nam nikad nije postavio kao uslov za EU da uđemo u NATO, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić i dodao da sa severnoatlantskom vojnom alijansom imamo korektne odnose, da dobro sarađujemo kroz program Partnerstva za mir, i to kao i Rusija, Jermenija...

"Ne razumem zato smisao nekih koji to kritikuju. Neko želi neprijateljske odnose sa NATO, ja to neću. Moguće je otići u Evropu bez članstva u NATO, to nam niko ne nameće, Stoltenberg je rekao da je to naša stvar", naveo je Vučić i dodao:

"Ja pitam te usijane glave da li hoće opet da ratujemo. Za razliku od vas koji kažete da to sto je radio NATO 1999. nije bila agresija, već ste izmišljali eufemizme, ja to smem svima da kažem, ali smem da kažem i svakom Srbinu u lice da neću da vodim Srbiju u sukob sa NATO, da je bolje da od njih učino, sarađumo, da idemo u mirovne operacije, kao što saradujemo sa Rusima i drugima", poručio je Vučić.

A na primedbu da Rusi zbog toga nisu "nasmejani", Vučić je odgovorio: "Pa, šta da radim, da li hoćete da vodim zemlju gde su jednom nasmejani u Americi, jednom u Briselu, jednom u Rusiji..?". "Ja želim da naši građani budu nasmejani, da ne budemo bilo čija kolonija. Moja je, molba, ne upozorenje, molba mladim ljudima, klincima, ko boga vas molim poštujte svoju strast, strast je od nas napravila veliki narod, ali hajde da stvar uravnotežimo na racionalnom nivou, to će Srbiju da dovede na nivo razvijenih zemalja", poručio je Vučić.

Pomenuo je i, kako je rekao, besmislene priče onih koji zagovaraju da ne idemo u Evropu, ali da istovremeno hoćemo evropske investitore. "Ne lažite narod", poručio je Vucić, dodajući da u tom slucaju niko neće doći, a mi nećemo imati gde da izvozimo, jer 64 odsto robe izvozimio u EU, 25 odsto je region. "I gde ćemo onda?, kakve su to besmislene priče?

Trebaju nam normalni odnosi i iskreni razgovori, pomirenje neće doći odmah. Srbija je spremna za normalne odnose i iskrene razgovore, i uvek ćemo biti spremni za to", rekao je Vučić i dodao da je za nas važan dubinski odnos sa Bošnjacima, ključan možda, a na širem planu - sa Hrvatima i Albancima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track