CIRKUS: Plakate SNS vratili u kesama za đubre!

Rat oko predizbornih postera

CIRKUS: Plakate SNS vratili u kesama za đubre!

Politika -
Voždovčani poskidali predizborni materijal naprednjaka i džakove ostavili ispred njihovog Opštinskog odbora

BEOGRAD - Aktuelna predizborna kampanja prilično je mlaka, ali zato rat oko lepljenja predizbornih plakata besni!

„Fasada“... Jedan od zidova na Voždovcu
„Fasada“... Jedan od zidova na Voždovcu

U lepljenju plakata, ako je suditi po fotografijama, prednjači Srpska napredna stranka, a na društvenim mrežama osvanule su slike na kojima građani s Voždovca uručuju tamošnjem odboru SNS džakove pune poskidanih predizbornih postera. Međutim, naprednjaci uzvraćaju da to nisu obični građani, već pripadnici drugih stranaka i da je sve maslo opozicije.

Džakovi puni problema... Pred vratima OO SNS
Džakovi puni problema... Pred vratima OO SNS

I u Zrenjaninu su se „građani“ okupili i organizovali skidanje naprednjačkih plakata, a na društvenim mrežama osvanule su i fotografije na kojima se vidi da je predizbornim materijalom SNS oblepljen i ceo izlog prodavnice u Dečanskoj ulici u Beogradu.

Pismo iz naselja Stepa Stepanović
Pismo iz naselja Stepa Stepanović

Najdalje su, međutim, otišli u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu. Tamošnji meštani, revoltirani što je njihov kraj bio oblepljen plakatima, poskidali su sve, stavili u džakove i odneli na vrata SNS na Voždovcu. Na jednom od džakova zalepljeno je pismo u kojem poručuju SNS da prestane da ruže naselje.

Međutim, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić kaže za Kurir da se iza svega krije opozicija, ali nije želeo da kaže na koga tačno misli.- Nismo lepili plakate unutar naselja, već samo na zid koji se nalazi na obodu. Evo, naše stranačke prostorije bile su oblepljene plakatima druge stranke, zvao sam njihovog šefa i oni su došli i sklonili ih - napominje Savić.(D. L.)

Ništa nisu videliKOMUNALCI SE PRAVE LUDIKomunalna policija se ne bavi plakatima. Kazne za to predviđene su od 50.000 do 100.000 dinara, ali je Kuriru iz komunalne policije ranije rečeno da nije bilo pritužbi građana, niti su njihovi policajci primetili bilo šta neobično. Na naše pitanje da li će preduzeti nešto oko lepljenja plakata, nisu odgovarali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track