SMIRIVANJE NAPETOSTI: Vučić 12. aprila sa Izetbegovićem u Mostaru
Foto: Dado Đilas, Beta

Razgovor o otvorenim pitanjima

SMIRIVANJE NAPETOSTI: Vučić 12. aprila sa Izetbegovićem u Mostaru

Politika -
I pored najave Izetbegovića da Sarajevo novim haškim presudama na svaki način pokušava da nađe povod za novu tužbu BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, Beograd ne odustaje od pomirenja

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić sastaće se 12. aprila u Mostaru sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, piše "Politika", pozivajući se na izvore u Vladi Srbije.

Vučić i Izetbegović razgovaraće o svim otvorenim pitanjima jer, kako ističu isti izvori, "nema prostora za nove sukobe".

Na privrednom skupu u Mostaru, Vučič će se, kako se dodaje, osim sa Izetbegovićem, sastati i sa Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, srpskim i hrvatskim članom Predsedništva BiH, a u ovaj hercegovački grad dolaze i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsednik Crne Gore Filip Vujanović, slovački predsednik Andrej Kiska i američka ambasadorka u BiH Morin Kormak.

"I pored najave Izetbegovića da Sarajevo novim haškim presudama na svaki način pokušava da nađe povod za novu tužbu BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, Beograd ne odustaje od pomirenja", konstatuje "Politika".

Premijer potvrdio sastanak

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će se tokom posete Mostaru 12. aprila, sastati sa bošnjačkim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Vučić je naveo da će sastati i sa hrvatskim i srpskim članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

"Da, sastaću se sa Izetbegovićem. Sastaću se odvojeno sa Čovićem i sa Ivanićem. To će biti odvojeni sastanci tet-a-tet imaćemo i zajednički ručak. Mislim da ću imati i još bilateralnih susreta u Mostaru", rekao je Vučić.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track