Vučić: ŽŽelimo dobre odnose u regionu, srpski brod sigurno plovi
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Premijer u Vladičinom Hanu

Vučić: ŽŽelimo dobre odnose u regionu, srpski brod sigurno plovi

Politika -

VLADIČIN HAN - Šta god neko u okruženju radio, mi želimo dobre odnose, srpski brod sirugno plovi i tako će da nastavi, odgovorio je danas premijer Aleksandar Vučić na pitanje novinara o pretnjama iz Hrvatske, a koje se odnose na uslovljavanje podrške na nasem putu ka EU.

"Mi želimo mir i stabilnost i mnogo energije ulažemo u to, a kao da se nešto u regionu dogodilo da svi žele da čuvaju svoje političke pozicije tako sto će biti protiv nekoga", primetio je Vučić i dodao da je njegov odogvor na to - šta god neko radio, mi želimo dobre odnose.

Na pitanje koliko ima osnova "hrvatsko sprečavanje našeg ulaska u EU", Vučić je rekao da je zakon o kojem Hrvati govore iz 2003. godine i da je na osnovu njega Srbija uhapsila odgovorne za zločin na Ovčari i u Srebrenici.

"Ne razumem uvek sve, ako neko misli da tako treba da vodi politiku, ja to neću. Dok sam premijer još ovih 16, 17 dana, takvu politiku nećemo voditi", naveo je premijer i dodao, a šta će biti nakon izbora, videćemo. Na opasku da su "pridike" iz Hrvatske, ali i iz Sarajeva, svakodnevne, Vučić je rekao da svako bira svoj rečnik, način na koji se obraća, a da on najviše voli svoj narod, da brine o njegovom interesu, a da pri tome ne misli da je u interesu naroda vraćanje u prošlost. Mi ćemo da radimo, a ne da držimo pridike, a oni nama mogu, poručio je Vučić.

Komentarišući kritike na njegov jučerasnji obilazak vojske, rekao je da se Srbija ne priprema ni na kakve sukobe, ali da se modernizuje kako bi obezbedila građanima sigurnost. "Srbija ne preti nikome, ne želi nikome ništa loše i ne čini nikome ništa loše. A, ono juče najviše je bilo defanzivno oružje, ne znam kome to smeta, mi pratimo svetske tokove na tom planu i ja sam na to ponosan", zaključio je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja