DANAS JE POSLEDNJI DAN: U ponoć ističe rok za predaju izbornih lista
Foto: Beta

Republička izborna komisija

DANAS JE POSLEDNJI DAN: U ponoć ističe rok za predaju izbornih lista

Politika -

BEOGRAD - Rok za predaju izbornih lista za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji ističe noćas u ponoć, kada treba da bude zaključen i spisak birača koji mogu da glasaju 24. aprila.

Republička izborna komisija do sada je proglasilo 14 izbornih lista, a prva na glasačkom listiću biće lista Srpske napredne stranke i koalicionih partnera.

Druga je koalicija okupljena oko Demokratske stranke, sledi lista Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije, četvrta na glasačkom listiću biće Srpska radikalna stranka, a peta lista Pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije.

Savez vojvođanskih Mađara je na šestom mestu na glasačkom listiću, a na sedmom je lista Liberalno demokratske partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratske stranke.Sledi Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, pa lista Bošnjačke demokratske zajednica Sandžake koju predvodi Muamer Zukorlić, a na desetom mestu je lista Srpskog sabora Zavetnici.

Republička izborna komisija proglasila je i listu grupe građana Za preporod Srbije, zatim listu Ruske stranke koja će biti na 12. mestu na glasačkom listiću, 13. je Republikanska stranka, a na 14. mestu je lista Srpsko-ruskog pokreta. RIK će najkasnije 13. aprila u ponoć utvrditi i objaviti zbirnu izbornu listu u "Službenom glasniku".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track