Gojković: Niko ne sme da vređa manjine u Vojvodini i Srbiji
Foto: Marina Lopičić

Članica Predsedništva SNS

Gojković: Niko ne sme da vređa manjine u Vojvodini i Srbiji

Politika -

BAČKI PETROVAC - Članica Predsedništva SNS Maja Gojković poručila je danas u Bačkom Petrovcu da niko ne sme da vređa manjine u našoj državi i da su AP Vojvodina i Srbija "zajednička kuća" svih koji žive na ovim prostorima.

"Vojvodina i Srbija su zajednička kuća za svakog od nas koji živi na ovim prostorima i tako mora da ostane, u kojoj ima prostora za zajednički život Srba, Slovaka, Mađara, Rumuna i svih drugih koji žive na ovim prostorima", rekla je Gojković u Bačkom Petrovcu, nakon obilaska porodičnog muzeja u tom gradu koji čuva tradiciju slovačke nacionalne manjine u Srbiji. Gojković je navela i da su i Slovaci i svi koji žive u Vojvodini i Srbiji očekivali izvinjenje predsednika vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića zbog uvrede koju je izneo na račun slovačke nacionalne manjine, a time i svih manjina, ali da se to nije dogodilo, već da je on novim izjavama naneo još veću uvredu. "Tražimo od aktuelnog premijera Vojvodine da razmisli još malo šta je rekao ovih dana i kakvu uvredu je naneo slovačkoj nacionalnoj manjini. Šta je to juče rekao i time naneo još veću uvredu nacionalnim manjinama - da li on to razume ili ne razume, to više nije naš problem, ali problem je što on svakom svojom izjavom pokazuje netoleranciju", rekla je Gojković. Gojković je naglasila da su nacionalne manjine naš most ka Evropi i da je Srbija sa svim svojim različitostima i nacionalnim manjinama koje u njoj žive "Evropska unija u malom".

Ona je rekla da se u bogatstvo, kulturu i tradiciju na ovim prostorima uverila i posetom muzeju slovačke porodice Stevak u Bačkom Petrovcu, koji čuva tradiciju te porodice vekovima. Mihal Stevak, vlasnik muzeja, rekao je da je muzej izgradio kako bi sačuvao tradiciju Slovaka na ovim prostorima i kao dug generacijama koje ovde žive od 1745. godine.

Gojković je, tokom posete Bačkom Petrovcu, razgovarala i sa penzionerima u Klubu penzionera, gde je poručila da je važno da svi izađu na izbore 24. aprila i da se bore za budućnost Vojvodine i Srbije. Ona je penzionerima zahvalila na tome što su izneli veliki teret reformi zarad budućnosti, kako bi država bila spasena od bankrota, do kojeg je dovela neodgovorna politika onih koji su i dalje na vlasti u Vojvodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track