VUČIĆ: Sačuvaćemo RTB Bor
Foto: Printskrin Tanjug

Rudarsko topioničarski basen

VUČIĆ: Sačuvaćemo RTB Bor

Politika -

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je da će, dok je ta partija na vlasti, Srbija da sačuva i bori se za Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor, i obećao da će ta kompanija biti jedna od najuspešnijih u zemlji i "razvojni projekat za celi region".

"Za razliku od svih drugih, koji su uglavnom radili da RTB nestane, moj odgovor svima njima je da će Srbija da sačuva RTB. Tačno je, dali smo mnogo novca za topionicu i fabriku sumporne kiseline, jer drugi pre toga to nisu rešili", rekao je Vučić na predizbornom skupu SNS.

Kako je istakao, Vlada će rešiti pokretanje proizvodnje domaće rude u "Cerovu 2", Majdanpeku i Borskoj jami, kako bi se uposlili kapaciteti topionice u Boru.

Onako kako se RTB bude budio i snažio, uz bolju organizaciju, možemo da računamo i na profit, a uveren sam da ćemo dovoditi i nove investicije, konstatovao je Vučić.

Foto: Tanjug printscreen
Foto: Tanjug printscreen

On je poručio da će RTB Bor da živi kao uspešna kompanija, jedna od najuspešnijih u Srbiji, i da stanovnici tog kraja treba da budu sigurni u to, jer "do svoje reči i obećanja itekako drži".

"Fabrike koje mi dovedemo ne traju za izbore, već za naš narod, za decu koja dolaze", naglasio je Vučić.

On je konstatovao da "one usijane glave koje misle da su mnogo jake" i koje bi da Srbiju da vrate u prošlost - bilo iz vremena pljačkaške privatizacije ili uvođenja u sukob sa svima, ne misle ništa dobro Srbiji i nikad ništa dobro neće da joj donesu.

"Srbija prvi put pobeđuje u međunarodnim okvirima"

Vučić je izjavio da "svi u okruženju" žele slabu novu srpsku vladu i što više desnih stranaka u parlamentu, kako buduća Vlada ne bi imala ugled u svetu.

"Mi hoćemo vladu koja neće biti evropski gubavac, već Vladu kojom će se svi ponositi u našoj zemlji", rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Sportskom centru u Boru.

Vučić je, pred oko 5.000 ljudi, koji su organizovano u Boru došli sa šezdesetak autobusa iz istočne i jugoistočne Srbije, kazao da je smisao onih koji bi da samo uđu u parlament, smisao nekih "spolja", kojima je cilj da buduća Vlada Srbije bude slaba.

"Smisao ulaska u parlament takvih stranaka je da mogu kao u lutkarskom pozorištu povlačiti poteze buduće Vlade. Da ona bude slaba i da ne može da štiti interese na Kosovu i Metohiji i da ima stabilnu međunarodnu poziciju", rekao je Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On je ocenio da je zato važno izaći na izbore 24. aprila, jer "oni koji ne izadju na glasanje, glasaju za prošlost".

"Mi smo, čuvajući nezavisnost i našu slobodu uspeli da pokažemo da jesmo zemlja koja se nalazi na evropskom putu, ali i zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji, jer ne biramo prijatelje po ravnoteži", kazao je Vučić.

On je dodao da je Srbija zemlja koja prvi put pobeđuje u međunarodnim okvirima, i u Ujedinjenim nacijama i u UNESKO.

Predsednik SNS je rekao da želi Srbiju u kojoj niko neće da vređa ljude zato što pripadaju drugom narodu, veri, i zato što govore drugačijim jezikom.

"Hoću Srbiju različitosti, da niko nikoga ne vređa zato što je Slovak, Vlah, Mađar, Rusin, Hrvat ili Bošnjak. Svako ima prava da se oseća i bude ono što želi", dodao je Vučić.

Obaveza prisustva na predizbornom skupu

Gotovo sve bandere na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Boru nekoliko dana pre mitinga okićene su izbornim plakatima SNS, a mnogi radnici RTB i javnih preduzeća i ustanova dobili su obavezu prisustva ovom predizbornom skupu.

Ispred Sportskog centra u Boru, koji je zbog ovog skupa za sportiste, klubove i rekreativce bio zatvoren gotovo nedelju dana, bio je montiran video bim sa razglasom, odakle su obraćanje premijera pratili oni koji nisu mogli da udju u objekat.

Većina publike nosila je majice i kape SNS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track