INCIDENT U KRAGUJEVCU: Vozilom rasturili štand SNS, pa četvorica pretukli aktivistu
Foto: Bogdan Vranješević/Kurir

Pobegli sa mesta napada

INCIDENT U KRAGUJEVCU: Vozilom rasturili štand SNS, pa četvorica pretukli aktivistu

Politika -

KRAGUJEVAC - Aktivisti Srpske napredne stranke napadnuti su u ponedeljak oko podneva u kragujevačkom naselju Bubanj, a u napadu je lakše povređen Živomir Cvetković.

Tom prilikom, grupa napadača polomila je predizborni štand SNS-a postavljen kod pijace u ovom naselju i rasturila stranački propagandni materijal.

- Krenuli su, najpre, automobilom na nas, pa se zaustavili, a onda su iz vozila izašla četvorica mladića. Uz viku, pogrdne reči i pretnje koje su nam upućivali rasturili su štand i razbacali propagandni materijal, a potom brzo pobegli, priča jedan od napadnutih aktivista Srpske napredne stranke.

Incident je prethodio poseti ministra zdravlja Zlatibora Lončara i gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, koji su došli na mesto napada i porazgovarali sa građanima posle obilaska gradilišta objekta za novi linearni akcelerator u Kliničkom centru Kragujevac.

- Mržnja nikada do sada nije pobedila. Kada vas napadnu, sklonite se. Mi nećemo da ulazimo u sukobe, mi želimo da se Srbija ujedini i da bude bolje svima, poručio je stranačkim kolegama Zlatibor Lončar.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić osudio je napad na aktiviste SNS-a i ocenio da to samo „pokazuje nemoć i nervozu njihovih političkih neistomišljenika pred izbore“.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, čija je patrola izašla na lice mesta i uzela izjave od očevidaca. Do ovog trenutka policija se još nije zvanično oglasila o incidentu.

TEKST I FOTO: Bogdan Vranješević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track