VUČIĆ U MOSTARU: Bošnjaci u srpske, a Srbi u bošnjačke cipele
Foto: Tanjug Tanja Valic

Za bolje razumevanje

VUČIĆ U MOSTARU: Bošnjaci u srpske, a Srbi u bošnjačke cipele

Politika -

MOSTAR - Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništvom BiH Bakir Izetbegović održali su sastanak u Mostaru gdje su razgovarali o poslednjim dešavanjima na relaciji Bosna i Hercegovina - Srbija i zategnutim odnosima između dve zemlje.

"Imali smo otvoren, iskren i ne lak razgovor. Razmatrali smo odnose Srba i Bošnjaka u celini, odnose u regionu, BiH i Srbiji. Zaključak obojice, a Bakir me može demantovati, je da u narednom periodu intenziviramo kontakte, razgovore, dijalog jer smatramo da su srpsko-bošnjački odnosi kičma za opstanak Zapadnog Balkana u pravom smislu, za mir i sigurnost u celom regionu", rekao je Vučić nakon sastanka.

On je dodao da prošlost moramo sagledati iz svakog ugla.

"Bošnjaci u srpske cipele, Srbi u bošnjačke cipele ne bi li se bolje razumeli i zajednički gledati u budućnost. Sve naše odnose ćemo rešavati u miru, unapređivati odnose te da Srbi i Bošnjaci izvesno imaju zajedničku budućnost tamo gde su vekovima živeli. Srbi i Bošnjaci žive zajedno i u Srbiji i u BiH. Tako je bilo i tako će morati biti i u budućnosti. Čuvaćemo mir i pravo na bolju budućnost u Srbiji i Bosni i Hercegovini", kazao je Vučić.

(Agencije/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja