VUČIČ OBIŠAO I ČIPULJIĆE I BANJALUKU: Premijer Srbije posetio rođake i sastao se Dodikom
Foto: TV BN

Zadovoljan

VUČIČ OBIŠAO I ČIPULJIĆE I BANJALUKU: Premijer Srbije posetio rođake i sastao se Dodikom

Politika -

BANJALUKA - Premijer Srbije Aleksandar Vucič tokom boravka u Bosni i Hercegovini obišao je selo Čipuljići kod Bugojna odakle potiče porodica Vučić, a večeras je razgovarao i sa predsednikom i premijerom Republike Srpske

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas se iz Mostara uputio pravo u selo Čipuljići kod Bugojna odakle potiče njegova porodica.

Foto: BN TV
Foto: BN TV

Po povratku iz Bugojna Vučić je nakratko svratio u Banjaluku gdje ga je restoranu “Kej” u Klaššnicama dočekao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sa saradnicima.

Nakon kratke večere i razgovora Vučić je na pitanje novinara BN televizije odgovorio da je veoma zadovoljan što je bio u prilici da posjeti mesto svojih predaka i obiđe malobrojnu rodbinu koja tamo žživi.

Vučić je obišao svoga strica, crkvu i groblje u Čipuljićima.

“"Činim to jednom godiššnje i zahvalan sam vlastima BiH ššto su mi to omogućile”", rekao je Vučić.

Premijer Srbije najpre je posetio jedine predstavnike porodice Vučić u Čipuljiću, odnosno Bugojnu, porodicu strica Drage Vučića. Tokom ugodnog ćaskanja i razgovora Vučić se prisećao dana iz detinjstva.

–Ja i brat smo voljeli posećivati ovo mesto, posebno ja, brat je bio malo mirniji. Posećivao sam Nikolin potok, Mustafinu livadu, Han luku. Družili smo se na ovom mostiću uz rijeku Poričnicu – istakao je i potom nastavio :

Sećam se bio je i jedan fudbalski turnir, memorijal Luke Tvrtkovića, i tada smo išli u grad, da vidimo ko najbolje loptu tera. Mnogo sam vremena ovde provodio i dobar deo vaspitanja i onoga šta sam naučio upravo jeste zbog toga što sam ovde toliko vremena provodio – kazao je premijer Srbije za portal Bugojno-danas.info.

Vučićeva poseta familiji bila je privatna i o politici nije govorio. Opredelio se za prisećanje na nestašluke iz detinjstva, za koje je istakao da ih je „bilo milion".

– Hvalili su me da sam bio tvrdoglav i više od toga. Selo je bilo „zvezdaško“ i poznati golman Ranko Stojić nikada nije u selo doneo dres ni Partizana ni Dinama. Uvek je donosio deci samo rukavice. Toga se rado i dobro sećam. Takmičili smo se ko će veću vatru da napravi, ko će više smreke da poseče, pa se uhvatimo gore na brdu za guše, za grla, ko je jači i čija je vatra veća. Ovde sam počeo i raditi sa 14 godina, kaže stric, a ja sam mislio da sam počeo u kafani raditi sa 15. Ustajao sam u šest ujutro i radio. Bilo je svašta, napravio sam milion gluposti – vidno zadovoljan se prisetio Vučić.

Premijer Srbije posjetio je i Crkvu Rođenja Presvete Bogorodice u Čipuljiću gdje ga je dočekao paroh Slaviša Đurić. Posetio je i mesno groblje uz ovu crkvu.

Na ovaj način okončana je njegova poseta Bugojnu, odnosno naselju Čipuljić, piše Bugojno-danas.info.

(BNTV, Bugojno-danas.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track