ŽIVKOVIĆ: Budućnost države se gradi iskorenjivanjem kriminala i korupcije
Foto: Zorana Jevtić

Lider NOVE upozorava na loš status Srbije u regionu

ŽIVKOVIĆ: Budućnost države se gradi iskorenjivanjem kriminala i korupcije

Politika -

Predsednik Nove stranke Zoran Živković u sredu je jasno poručio da se budućnost države ne gradi subvencijama koje se obezbeđuju otimanjem novca od siromašnih građana i davanjem velikim svetskim kompanijama, već stvaranjem stabilnosti i funkcionalnog tržišta, pre svega iskorenjivanjem kriminala i korupcije.

"Ovo vlašću dominiraju laži i neistine na svim nivoima. Od toga da u Vladi imate ministre koji su plagirali diplome, preko lažiranja statističkih podataka, do toga da su obećane velike ekonomske promene koje će pokrenuti srpsku privredu, a mi smo sve ove četiri godine poslednji u regionu po privrednom rastu. Imamo najmanje plate i najveću nezaposlenost u celom regionu", naveo je lider NOVE.

On je na konferenciji u Zaječaru istakao i da je vidljivo nezadovoljstvo građana radom lokalne vlasti.

"Ne znam šta je precizno obećano da će se izgraditi u Zaječaru, ali znam da se i dalje odavde iseljavaju ljudi, da odlaze, pre svega, mladi ljudi, u Beograd, Evropu ili čak i preko okeana. Vlasti koje su se ovde menjale su otvarale mostove koji već postoje ili puštale u saobraćaj one koji nisu ni sagrađeni. I to je sve slika Srbije u kojoj mi danas živimo", naveo je Živković.

On je ponovio da je 24. april "prilika da se Srbija vrati u neko normalno stanje".

"Ono nije savršeno, nije bilo savršeno ni pre ove vlasti, ali je ipak bilo bolje nego ovo što imamo danas. Zato pozivam građane da to promene i na izborima zaokruže broj 2", zaključio je predsednik NOVE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track