VUK DRAŠKOVIĆ: NATO je preduslov EU integracija
Foto: Marina Lopičić

Uzorčno polsedična veza

VUK DRAŠKOVIĆ: NATO je preduslov EU integracija

Politika -

PODGORICA - U Crnoj Gori su shvatili uzročno posledičnu vezu između evropskih i NATO integracija. Shvatili su da su NATO integracije preduslov evropskih, ocenio je lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

Govoreći o spoljnoj politici Crne Gore u svetlu euro i NATO integracija, Drašković kaže, da za razliku od Srbije koja je zvanično za pristupanje Evropskoj uniji, a protiv NATO integracija, u Crnoj Gori, "srećom, nema takve konfuzije".

"U Crnoj Gori su shvatili uzročno posledičnu vezu između evropskih i NATO integracija. Shvatili su da su NATO integracije preduslov evropskih integracija. Zašto? Zato što je NATO izbor puta i garancija putovanja i bezbednosti. Političke bezbednosti, a članstvo u Evropskoj uniji je samo putovanje koje može da potraje prilično dugo. Ta uzročno posledična veza evropskih i NATO integracija pokazuje se i u Srbiji. Kako raste broj onih koji prema anketama su odlučno protiv pristupanja NATO savezu, tako dramatično opada i broj onih koji su za evropske integracije ", rekao je Drašković ui ntervjuu podgoričkoj Pobjedi .

Govoreći o jačanju desnice u Srbiji, Drašković navodi da su levi i desni putokazi u današnjoj Srbiji izokrenuti, а često i podudarni.

“Glavna podela i među strankama i među građanima је: Еvroра iIi Rusija. Оni koji su za Rusiju, а Еvroри i Ameriku proglašavaju za nacionalnog neprijatelja, sebe smatraju nacionalnog desnicom. Za njih je, međutim, "majka Rusija" samo Rusija koja je u neprijateljstvu sa Evropomm i Amerikom, Rusija koja odbacuje demokratsko ustrojstvo Zapada, zapadnu nauku, kulturu, čin života. Rusija logor, Rusija iz Staljinovog vremena. То nisu desničaгi, nego neoboljševici, ogrnuti i antizapadnim šinjelom Srpske crkve. Sličan haos je i na evropskoj strani Srblje. Jesu za ЕU, а protiv su NATO, osuđuju ratne i ostale zločine Miloševićevog režima, a protiv su otvaranja tajnih dosijea o zločinima i zločincima tog režima", kazao je Drašković.

(Pobjeda/RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track