Jovanović: Dačić čitavog života ništa ne radi sem što spletkari
Foto: Zorana Jeftić

Lider LDP

Jovanović: Dačić čitavog života ništa ne radi sem što spletkari

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da njegova koalicija sa Borisom Tadićem i Nenadom Čankom narodu nudi efikasnu evropsku politiku, drugačiju regionalnu politiku i potpuno drugačiji odnos prema društvu.

"Greške koje smo pravili su greške koje su očekivane u politici, kao i u svakom drugom poslu. Bitno je da postoji svest o tome šta je pogrešno rađeno", naglasio je on u pisanoj izjavi.

Jovanović je ocenio i da je vladajuća koalicija je produbila krizu koju je nasledila 2012. godine."Vučićeva koalicija je imala fantastičnu podršku, imala je nas u opoziciji koji smo bili razumni. Mi nismo bili opozicija zemlji i nismo se ponašali kao oni u prošlosti.Dok smo pokušavali da dobijemo status kandidata 2011. godine oni su izazivali krizu u zemlji, vodili antievropsku politiku", podsetio je Jovanović.

Mi smo rešavali problem Železare, pokretali je sa "U.S.Steel-om", a oni su nas rušili bez obzira na činjenicu da je to bilo dobro za čitavu zemlju, rekao je Jovanović.Srećan sam što se potpisuje ugovor sa Železarom jer nije odgovorno da kritikujem privatizaciju Železare, da teram kineskog investitora odavde, da ne razmišljam šta će biti sutra s ljudima koji od toga treba da žive, šta će biti sa privredom koja će mene sutra sačekati kad na izborima pobedimo, dodao je on.

Rekao je da sa Borisom Tadićem odlično sarađuje i da su on, Tadić i Čanak "demokratska snaga Srbije" i ponovio da neće ići u koaliciju sa SNS.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Prema njegovim rečima, nije bilo veće polemike sa pokretom "Dosta je bilo", već su samo odgovorili na neke, kako ocenjuje, vrlo neodgovorne izjave Saše Radulovića.Dodaje i da je taj pokret projekat kako bi se oduzeli glasovi opoziciji i prelili Vučiću.

"Mi smo se kao opozicija dogovorili da se uzdržimo od međusobnog napadanja i tako smo se ponašali, samo je Radulović odlučio da to ne poštuje. Poštujem njegove birače i siguran sam da će pre ili kasnije razumeti ono što je meni sada jasno, da je njegovo delovanje od prvog dana inicirano Vučićem i dogovorima koje pravi sa njim", naveo je Jovanović.

Komentarišući poruku koju je lider socijalista Ivica Dačić uputio SNS: "Vučiću, bolji sam partner od Čede i Tadića" Jovanović je ocenio da Dačić ništa ne radi čitavog života nego što spletkari i da je "uništio i sebe i svoju stranku".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track