Protest kod Lipljana zbog presude Srbinu

Protest kod Lipljana zbog presude Srbinu

Politika -
Stotinak žitelja sela Dobrotin kod Lipljana protestovalo je zbog odluke Okružnog suda u Prištini da njihovog sugrađanina Zorana Kolića osudi na 14 godina zatvora zbog ratnih zločina u lipljanskom zatvoru 1999. godine

LIPLJAN - Meštani sela Dobrotin kod Lipljana protestovali zbog toga što je njihov sugrađanin Zoran Kolić osuđen na 14 godina zatvora zbog ratnih zločina.

Stotinak žitelja sela Dobrotin kod Lipljana protestovalo je zbog odluke Okružnog suda u Prištini da njihovog sugrađanina Zorana Kolića osudi na 14 godina zatvora zbog ratnih zločina u lipljanskom zatvoru 1999. godine.

Meštani Dobrotina su se spontano okupili smatrajući da je Zoran Kolić nevin. Njegova supruga Danijela Kolić kaže da je dovoljno da se uperi prstom pa da neko završi kao njen suprug. Kako je istakla, protiv njenog supruga ne postoje nikakvi dokazi.

Veće Okružnog suda u Prištini, među kojima su bile i sudije Euleksa, proglasilo je Kolića krivim po dve tačke optužnice za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i jednu tačku optužnice za protivzakonito posedovanja oružja.

Meštani kažu da su očekivali oslobađanje umesto kazne zatvora.

Kolić je uhapšen u aprilu prošle godine u svojoj kući u selu Dobrotin. Meštani ovog sela su najavili nastavak protesta u ponedeljak.

http://www.youtube.com/watch?v=GjiXF1zLvTc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track