Dodik: Nikad bolji odnosi Republike Srpske i Srbije!
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Republike Srpske

Dodik: Nikad bolji odnosi Republike Srpske i Srbije!

Politika -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas Patrijaršiju u Beogradu i tom prilikom izjavio da RS i Srbija nikada do sada nisu imale bolje odnose, preneli su banjalučki mediji.

Prema njegovim rečima, bez razumevanja i podršške Srbije pozicija Republike Srpske bila bi mnogo težža.

"U poslednje vreme, analizirajući celokupnu situaciju, zahvalni smo zbog spremnosti Srbije da i na finansijskom nivou podržži aktivnosti Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u Beogradu, gde u Patrijarššiji prisustvuje obeležavanju slave patrijarha srpskog Irineja - Lazareve subote.

On je rekao i da Srbija ima mnogo svojih problema, ali da je spremna da pomogne i da se na pravi način odnosi prema RS.

"Mi smo danas sigurni u ono ššto Srbija u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom ima kao obavezu podršške i saradnje sa Republikom Srpskom", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je Srbija učinila sve da shvati i razume Republiku Srpsku i da su kao produkt toga zapoceti mnogi projekti koji ulaze u završnicu.

On očekuje da bude realizovan projekat izgradnje mosta kod Bratunca i u tom pogledu se nastavljaju započete aktivnosti, dodajući i da su u toku dogovori da se na prostoru opšština Bogatić i Sremska Mitrovica odredi dodirna tačka kako bi se mogao izgraditi auto-put koji bi iššao od Banjaluke do Beograda.

Prema rečima Dodika i SPC je učinila sve da identitet srpskog naroda na prostorima RS bude apsolutno vidljiv.On je istakao da SPC obavlja neophodnu misiju koja čini da se Srbi u Republici Srpskoj objedine i okupe oko crkve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track