Šut-karta za Radetu

Mladi lavovi SRS uporni

Šut-karta za Radetu

Politika -
Zbog katastrofalnog izbornog rezultata podmladak stranke očekuje od Vojislava Šešelja da napravi kadrovske izmene
1 / 4

BEOGRAD - Tone brod.Vjerica Radeta, šef izbornog štaba SRS i član predsedničkog kolegijuma, i Nemanja Šarović, kandidat za gradonačelnika, kako saznaje Kurir, biće smenjeni na sednici Otadžbinske uprave 19. maja.

Izborni debaklČlanovi SRS iz cele Srbije, ali i podmladak stranke: Aleksandar Martinović, Dejan Mirović, Boris Aleksić i Ivan Ninić, zatražili su njihovu odgovornost, kao i reakciju lidera stranke Vojislava Šešelja posle izbornog debakla. Iako se očekivalo da će Radeta i Šarović ostavke podneti na sednici IO u petak, to se nije dogodilo, što je još više razbesnelo članstvo.

- Šešelj je u ponedeljak ponudio stranačkim organima da raspravljaju o njegovoj odgovornosti, uz obrazloženje da i on snosi odgovornost za debakl. Naravno, ostavku je ponudio kao trik, jer zna da je niko ne bi prihvatio, a sve da bi naveo raspravu na odgovornost Radete i još nekih čelnika - kaže izvor Kurira iz vrha SRS.

Prema njegovim rečima, Šešelj je kivan na Radetu jer joj ukazao poverenje postavljajući je za šefa izbornog štaba, a ona mu nije prenosila prave informacije sa terena, dok Šarovića krivi za katastrofalan rezultat u gradu, jer je upravo fijasko u Beogradu povukao SRS ispod cenzusa.

- Ona je prećutno podržala pojedine predsednike okružnih odbora u lažiranju članarina, što im je omogućilo bolje mesto na poslaničkoj listi, koje ne zaslužuju. Pre dva dana na sednici IO članovi odbora zatražili su od Radete da podnese neopozivu ostavku, što je ona odbila i poručila da „nema kome da podnese ostavku” - tvrdi naš izvor i dodaje:

- Besan zbog činjenice da Radeta odbija da ode, Martinović je demonstrativno napustio sednicu rekavši: „Gospodo, doviđenja, ja ovde nemam šta da tražim do daljeg”.

Burna sednica

Sednicu su napustili i Mirčić i Dragan Todorović, koji najviše zagovaraju podmlađivanje stranke.

- Mladi radikalski „lavoviAleksandar Martinović, Dejan Mirović, Boris Aleksić i Ivan Ninić već su postigli načelan dogovor da će napustiti SRS ukoliko Šešelj ne smeni Radetu i neke od predsednika okružnih odbora. Niko od njih neće otići u SNS, ali ne žele da budu u stranci koju uništava Radeta - tvrdi izvor iz SRS. Prema saznanjima Kurira, osim Vjerice, većina funkcionera za izborni poraz krivi i njenu sestru Željku Radetu, koja u RIK, navodno, nije zastupala stavove SRS, već se brinula za svoju mesečnu apanažu od 90.000 dinara.

Šarović: Ne bežim od odgovornosti

Vjerica Radeta nije želela da komentariše saznanja Kurira.

- Neću da odgovaram na pitanja šta bi bilo kad bi bilo - kratko je rekla Radeta. Nemanja Šarović kaže da je radio najbolje što je umeo, te da ne beži od odgovornosti.

- Nisam očekivao da će rezultati biti ovako loši. Ne bežim od odgovornosti, uradio sam najbolje što sam mogao, a o svemu ostalom odlučiće stranka - kaže Šarović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja