VIDEO PRIČA: Pogledajte kako su političari došli na glasanje
Foto: Tanjug

Izbori 2016

VIDEO PRIČA: Pogledajte kako su političari došli na glasanje

Politika -

BEOGRAD- Srpski političari od ranog jutra počeli su da izlaze na svoja biračka mesta na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji.

Građani Srbije biraju 11. saziv republičkog parlamenta od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i novi saziv pokrajinskog parlamenta i najvećeg broja lokalnih samouprava, budući da u svega 14 njih nema izbora, jer mandati tamošnjim skupštinama nisu istekli. Na parlamentarnim izborima će se za 250 mesta nadmetati 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić glasao je odmah po otvaranju glasačkog mesta. On je svoj glas dao u Mesnoj zajednici Cvetni trg, na biračkom mestu broj 11.

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović glasao je danas u 8 sati u Osnovnoj školi Borislav Pekić na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić glasao je danas, nešto posle 8.30 časova. On je svoj glas, predao na glasačkom mestu 37. Na glasačko mesto Dačić je došao u pratnji supruge.

Predsednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović glasao je danas u 9 sati na biračkom mestu Ušće u Bulevaru Zorana Đinđića u Beogradu. Jovanović je na izbore došao sa suprugom.

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović glasao je danas u 9 sati na biračkom mestu u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Lider SDS-a Boris Tadić glasao je u opštini Stari grad

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj glasao je jutros u 10 sati na svom biračkom mestu 96 u Osnovnoj školi Svetislav Golubović Mitraljeta u Batajnici. Šešelj je svoju građansku dužnost obavio u društvu supruge i sina.

Glasao je i Aleksandar Antić.

Predsednik SDPS Rasim Ljajić glasao je na biračkom mestu 82. prostorije V mesne zajednice u Novom Pazaru.

Predsednik Demokratske stranke i predsednik pokrajinske vlade u predhodna dva mandata Bojan Pajtic glasao je na biračkom mestu 177 u Ulici Narodnih heroja broj 5 u Novom Sadu.

Lider SNS Aleksandar Vučić je na biračko mesto 27 u Bulevaru Mihajla Pupina 117 došao sa ćerkom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić glasao je danas, nešto pre 11 časova, na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi“. Predsednik Nikolić na biračko mesto došao je u pratnji supruge Dragice.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak glasao je na biračkom mestu broj 197 u srednjoj skoli "Dositej Obradovic" u Suvoborskoj ulici broj 6 u Novom Sadu.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track