RIK PREBROJAO 83 odsto: U Skupštinu ulaze SNS, SPS-JS, SRS, DS i DJ
Foto: Tanjug Rade Prelić

Najnoviji rezultati jutro posle izbora

RIK PREBROJAO 83 odsto: U Skupštinu ulaze SNS, SPS-JS, SRS, DS i DJ

Politika -

BEOGRAD - Republička izborna komisija saopštila je rano jutros da je na osnovu 83 odsto obradjenog biračkog mesta lista Aleksandar Vučić Srbija pobedjuje osvojila 48,26 odsto.

Iza njih je koalicija Socijalitičke partije Srbije i Jedinstvene Srbije osvojila je 11,37 odsto glasova, a Srpska radikalna stranka 7,97 odsto glasova. Demokratska stranka osvojila je 6,1 odsto glasova gradjana, a Pokret Dosta je bilo 5,71 odsto glasova.

IZBORI - CESID 90,6 ODSTO: SNS dobio 49,2, SPS, SRS, DS, DSS i Radulović prešli cenzus!

Prema tim podacima, koalicija SDS-LDP-LSV 4,98 odsto glasova, a koalicija DSS-Dveri osvojila je 4,95 odsto. Savez vojvodjanskih Madjara osvojio je 1,62 odsto glasova, a lista Borko Stefanović - Srbija za sve nas 0,91 odsto glasova.

SNS DOBIO BITKU ZA VRAČAR: DS izgubio centralnu beogradsku opštinu

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka Muarem Zukorlić osvojila je 0,87 odsto glasova izašlih birača, a stranka Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin 0,83 odsto.

(VIDEO) VUČIĆ: Građani su nam ponovo ukazali čast da vodimo vladu

Listi Zavetnici Milica Đorđević pripalo je 0,73 odsto, dok je Zelena stranka osvojila 0,61 odsto izašlih birača. Lista U inat - Složno za Srbiju - Narodni savez 0,47 odsto, a Partija za demokratsko delovanje Ardita Sinani 0,39 odsto, grupa gradjana za Preporod Srbije osvojila je 0,35 osto glasova isto koliko i Ruska stranka, dok je Srpsko-ruski pokret dobio 0,26 odsto.

Lista Dijalog - mladi sa stavom osvojila je 0,21 odsto galsova, a Republikanska stranka 0,11 odsto. Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Djurdjević rekao je da u RIK i dalje pristižu rezultati, a da je počeo da pristiže i izborni materijal odnosno zapisnici i glasački listići iz beogradskih opština. On je naveo da očekuje da do sutra stigne materijal iz cele Srbije.

BESANA NOĆ ZA OPOZICIJU: Sastanak u sedištu DS trajao jutros do 4.30, uvereni da su prešli cenzus

Sledeća konferencija za novinare RIK-a zakazana je za 11.00 časova. ; Lideri opozicije bili su tokom noći i jutra u republičkoj izbornoj komisiji jer je prema njihovim navodima tokom izbora bilo dosta neregularnosti, zbg čega će zajedno braniti izbornu volju građana. Opozicioni lideri Bojan Pajtić, Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović su zatražili su od RIK-a da im dozvoli uvid u zapisnike i glasačke vreće, kada one pristignu i da im se dozvoli fotografisanje tog materijala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track