BESANA NOĆ: Sastanak u sedištu DS trajao do sitnih sati, opozicija uverena da je prešla cenzus
Foto: Dado Đilas

RIK: Opoziciji će biti omogućen uvid u izborni materijal

BESANA NOĆ: Sastanak u sedištu DS trajao do sitnih sati, opozicija uverena da je prešla cenzus

Politika -

BEOGRAD - Sastanak opozicionih stranka u sedištu DS trajao je do sitnih jutarnjih sati posle čega su se demokrate solidarisale i sa predstavnicima ostalih opozicionih stranaka uputile u sedište Republičke izborne komisije gde su doslovno dočekali zoru.

1 / 19 Foto: Dado Đilas

Zaključak višesatnog sastanka, kako navode demokrate, je da svi dostavljeni zapisnici sa biračkih mesta "van svake sumnje utvrđuju" da su liste DSS-Dveri, SDS-LDP-LSV i "Dosta je bilo" prešle cenzus i stekle pravo na mandate u Narodnoj skupštini.

UŽIVO RIK NA 97,46: Za SNS 48,25, u Skupštini SPS-JS, DS, SRS, Dosta je bilo, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević, rekao je da će predstavnicima opozicionih izbornih lista biti omogućen uvid uizborni materijal.

OVAKO JE SRBIJA GLASALA: Evo ko će vladati kojim gradom

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

RIK PREBROJAO 95,29: SNS dosad osvojila 48,22 odsto glasovaPosle konferencije za novinare u sedištu RIK-a, kojoj su oko 03.30 sati prisustvovali i lideri nekih opozicionih lista, predsednik DS Bojan Pajtić rekao je novinarima da će ta stranka biti spremna da učestvuje u pregledu svih zapisnika kako bi, kako je naveo, zaštitila demokratiju, parlamentarizam i izbornu volju građana.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

MUK U ŠTABU ČEDA BORIS ČANAK: Razočaranje i neverica posle preliminarnih rezultata

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je na delu politička projekcija rezultata iza koje stoji SNS, za koju tvrdi da želi da "podigne" svoj izborni rezultat, a "spusti" rezultat političkih opcija koje joj ne odgovaraju.

Obradovićevo mišljenje deli i lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, dok predsednik SDS Boris Tadić kaže da će opozicija morati zajedno da izvrši uvid u izborni materijal, u zapisnike i glasačke listiće, i da je neophodna i analiza kako je bila moguća pojava "fantomskih glasača".

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić smatra da u Srbiji nema slobode i demokratije i da zemlja ide ka jednopartijskom sistemu. Obradović i Radulović su potom sa direktorom Republičkog zavoda za statistiku Miladinom Kovačevićem razgovarali o tehnici statističke obrade podataka koja je u funkciji rada RIK.

Opoziciji će biti omogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima opozicionih izbornih lista, koje tvrde da su izbore pratile neregularnosti, biće omogućen uvid u izborni materijal, izjavio je rano jutros predsednik RIK-a Dejan Djurđević. Posle konferencije za novinare u sedištu RIK-a, kojoj su oko 03.30 sati prisustvovali i lideri nekih opozicionih lista, predsednik DS Bojan Pajtić rekao je novinarima da će ta stranka biti spremna da učestvuje u pregledu svih zapisnika kako bi, kako je naveo, zaštitila demokratiju, parlamentarizam i izbornu volju građana.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

OPOZICIJA KRENULA U RIK: Lideri poručili da će čuvati svaki glas

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je na delu politička projekcija rezultata iza koje stoji SNS, za koju tvrdi da želi da "podigne" svoj izborni rezultat, a "spusti" rezultat političkih opcija koje joj ne odgovaraju. Obradovićevo mišljenje deli i lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, dok predsednik SDS Boris Tadić kaže da će opozicija morati zajedno da izvrši uvid u izborni materijal, u zapisnike i glasačke listiće, i da je neophodna i analiza kako je bila moguća pojava "fantomskih glasača".

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić smatra da u Srbiji nema slobode i demokratije i da zemlja ide ka jednopartijskom sistemu. Obradović i Radulović su potom sa direktorom Republickog zavoda za statistiku Miladinom Kovačevićem razgovarali o tehnici statističke obrade podataka koja je u funkciji rada RIK.

SLAVILO SE U ŠTABU DOSTA JE BILO: Radulović uzeo gitaru i svirao Pink Flojd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track