RUSIJA ZADOVOLJNA ISHODOM IZBORA: Moskva očekuje nastavak saradnje i razvoja uzajamnih odnosa
Foto: Printscreen Twitter

Saopštenje MIP-a Rusije

RUSIJA ZADOVOLJNA ISHODOM IZBORA: Moskva očekuje nastavak saradnje i razvoja uzajamnih odnosa

Politika -

Rusija sa zadovoljstvom konstatuje da su prevremeni parlamentarni, ali i regionalni i lokalni izbori u Srbiji održani u mirnoj armosferi i u skladu sa opštepriznatim standardima i bez ozbiljnijih kršenja, kako su posvedočili međunarodni posmatrači, uključujući i ruske predstavnike, navodi se u saopštenju MIP-a Rusije

MOSKVA - Zvanična Moskva je zadovoljna zbog činjenice da je politika srpske vlade usmerena na jačanje strateškog partnerstva sa Rusijom dobila većinsku podršku na parlamentarnim izborima u Srbiji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Rusija sa zadovoljstvom konstatuje da su prevremeni parlamentarni, ali i regionalni i lokalni izbori u Srbiji održani u mirnoj armosferi i u skladu sa opštepriznatim standardima i bez ozbiljnijih kršenja", kako su posvedočili međunarodni posmatrači, uključujući i ruske predstavnike, navodi se u saopštenju.

Prema preliminarnim rezultatima glasanja, SNS Aleksandra Vučića je odnela pobedu, prenosi Tass.

"Sa zadovoljstvom primećujemo da ti rezultati pokazuju da je politika srpske vlade, koja posebnu pažnju poklanja jačanju strateškog partnerstva sa Rusijom, dobila podršku većine birača", navodi se u saopštenju.

Očekujemo forimiranje nove vlade, posle saopštavanja zvaničnih rezultata. Takođe, očekujemo da će ona nastaviti da radi na isti način, a na osnovu pozitivnih rezultata koji su ranije postignuti u okviru agende čitavog sprektra srpsko-ruskih odnosa, zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track