Najnovije vesti

IZBORI JOŠ NISU GOTOVI: RIK poništio izbore na ukupno 15 biračkih mesta
Foto: Nemanja Pancic

Ponovo na birališta

IZBORI JOŠ NISU GOTOVI: RIK poništio izbore na ukupno 15 biračkih mesta

Politika

RIK je usvojila prigovore u vezi sa kršenjem izbornih procedura na dva biračka mesta u Vranju i Jagodini. Kasnije su usvojeni prigovori za još pet biračkih mesta, jedan u Beogradu i četiri u Nišu

BEOGRAD- Republička izborna komisija je na večerašnjoj sednici donela odluka da se izbori ponove na još osam biračka mesta - u Vranju, Nišu, Jagodini, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Užicu, Kladovu i Beogradu. Tako da će glasanje biti ponovljeno na ukupno 15 biračkih mesta u Srbiji. RIK je usvojio prigovore o nepravilnosti glasanja na biračkom mestu 65 u Vranju, 23 u Panteleju u Nišu, biračkom mestu 29 u Jagodini, Bačkoj Topoli na mestu 9, kao i u Sremskim Karlovcima 5. Takođe, ponovljeno će biti glasanje u Užicu na biračkom mestu 86, u Kladovu na mestu 24 i u beogradskoj Paliluli 48.

Foto: Tanjug Rade Prelić
Foto: Tanjug Rade Prelić

Kao jedan od primera EIK je istakao da je u Vranju na biračkom mestu 65 bilo upisano 443 glasača, a u kutiji je bilo 445 listića. Ranije je doneta odluka da izbori budu ponovljeni na po jednom biračkom mestu u Vranju i Jagodini, kao i na jednom biračkom mestu na Novom Beogradu i četiri u Nišu. Rok za odlučivanje o prigovorima je istekao u 20 sati. RIK treba da se izjasni za još oko 100 biračkih mesta za koje su prijavljene logičke i statističke greške.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...