Tadić: Biće i krivičnih prijava, ceo izborni proces je doveden u pitanje!
Foto: Marina Lopičić

Posle sastanka lidera opozicije

Tadić: Biće i krivičnih prijava, ceo izborni proces je doveden u pitanje!

Politika -

Biće i krivičnih prijava. Čitav izborni proces je doveden u pitanje - izjavio je danas lider SDS Boris Tadić posle sastanka nekoliko lidera opozicionih stranaka.

U sedištu SDS održana je sastanak opozicije na kojem su lideri nekoliko stranaka razmatrali izborne nepravilnosti i zaključke sa sinoćne sednice Republičke izborne komisije (RIK). Na sastanku su bili Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Saša Radulović, Bojan Pajtić i Čedomir Jovanović.

Tadić je na konferenciji za novinare posle sastanka rekao da SNS želi da promeni glasove građana i da "postoji sinteza između SNS i Srpske radikalne stranke kako bi se glasovi opozicije pripojili SNS".

Prema njegovim rečima, SNS ima nešto više od 90 poslanika što joj ne omogućava apsolutnu vlast, a predstavnici opozicije su na sastanku, zbog dešavanja u RIK-u izrazili jasnu sumnju u regularnost izbornog procesa.

Tadić je izjavio i da su predstavnici četiri opozicione liste uvidom u birački materijal utvrdili brojne nepravilnosti, a posebno na biračkim mestima na Kosovu i Metohiji.

On je novinarima rekao i da je na biračkom mestu u Leposaviću, gde je glasao funkcioner SDS-a Goran Bogdanović "flagrantno prekršena izborna volja građana".

Tadić je objasnio da je uvidom u birački materijal utvrđeno da je lista LDP-SDS-LSV na tom biračkom mestu dobila 60 glasova, a da je u zapisniku pisalo da su dobili nula glasova.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track