OPOZICIJA OPTUŽUJE: Na izborima u nedelju ukradeno 300.000 glasova
Foto: Printscreen

OPOZICIJA OPTUŽUJE: Na izborima u nedelju ukradeno 300.000 glasova

Politika -

BEOGRAD - U sedištu DSS nešto posle 13 časova počela je konferencija za novinare na kojoj su se okupili lideri opozicije.

- RIK je na mestima gde smo imali veliki broj glasova stavljali 0, a na mestima gde smo prošli lošije to je zadržavano ili sabirano u ukupni skor. Ja moram da ponovim dva primera krađe na izborima: 1. U Kosovskoj Mitrovici gde je na biračkom mestu broj 5 glasalo 290 Albanaca koji su se potpisali ćirilcom. Od RIK zahtevam da pokaže taj birački spisak. Inače RIK to biračko mesto nije doveo u pitanje, drugo problematično je izborno mesto 31 u Vranju gde je DSS-Dveri dobilo 231 glas, da bi to bilo smanjeno na 52. Ono što želim da poručim javnosti Srbije je danas se to desilo DSS-Dveri sutra se može desiti bilo kojoj politčkoj partiji, bilo kojim ljudima, čak i onima koji su pognuli glavu, rekla je lider DSS Sanda Rašković-Ivić.

Ona je dodala i da se RIK pretvorio u produženu ruku operativca SNS.

Sve ovo liči na sistem u Severnoj Koreji - poručila je Rašković-Ivić i dodala da su izborni rezultati proglašeni sa zakašnjenjem što je kršenje zakona.

Lider DS Bojan Pajtić pozvao je sve svoje simaptizere da u sredu na ponovljenom glasanju podrže koaliciju DSS-Dveri da se ne nađu ispod cenzusa, jer bi to bio poraz demokratije i slobode.

- DS će se boriti da se ispoštuje svaki glas. Pozivam Vuka Draškovića, Rasima Ljajića, Velimira Ilića da nam se sutra u 13 sati pridruže na protestu ispred RIK. Bez njih Vučić nema većinu. Obratićemo se svim međunarodnim organizacijama koje se bave praćenjem izbora, rekao je Pajtić.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je u svom obraćanju da je rok za konačne izborne rezultate bio sinoć do 20 časova, a u 19 sati koalicija DSS-Dveri izašla je na 5,01.

- Procenat rezultata koalicije DSS-Dveri je porastao.I tada je počeo završni čin režirane drame kada direktor Zavoda za statistiku i predsednik RIK govore broj koji će ostati zabeležen u istoriji parlamentarizma - 4,999999999 odsto - naglasio je Obradović.

On je dadao i da je sinoć samo pitao kako ih nije sramota i istakao da nikakvog incidenta osim verbalnog sukoba nije bilo. Dodao je i da nije dao nikakvu izjavu državnim organima povodom tog incidenta.On je pozivao glasače na veliki opozicioni protest sutra u 13 ispred RIK.

- Tražimo ostavke Đurđevića i Kovačevića, a podnećemo i krivične prijave za falilsifikovanje izborne volje građana - rekao je Obradović.

Lider Dveri je još naglasio da na 15 biračkih mesta izlaze "ne da prođu cenzus, nego da ih pobede".

NOVA ŠANSA ZA KOALICIJU ČBČ: Evo kako mogu iznad cenzusa, a da ne osvoje nijedan glas!

KURIR SAZNAJE OVOG IMA SAMO U SRBIJI: DSS-Dveri ispod cenzusa za manje od 1 glasa?!

VIDEO KAKO VAS NIJE SRAMOTA Evo kako je izgledao verbalni napad Dveri na RIK i ko je kome šta rekao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track