Dačić: Istražujemo navode SNS

Izbori 2012.

Dačić: Istražujemo navode SNS

Politika -
Saslušano je više desetina ljudi koji su učestvovali u izbornom lancu. Policija će saznanja do kojih dođe u istrazi proslediti Tužilaštvu, koje će reći da li postoje elementi prekršaja ili krvičnog dela, rekao je ministar policije

STARA PAZOVA - Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da je u toku istraga povodom tvrdnji funkcionera SNS o izbornoj krađi, kako bi se utvrdilo da li je reč o organizovanoj akciji za nameštanje izbora na određenim biračkim mestima ili o propustima u izbornom procesu.

Dačić je naveo da je u okviru te istrage saslušano više desetina ljudi, "koji su učestvovali u izbornom lancu", i da će policija saznanja do kojih dođe u istrazi proslediti Tužilaštvu, koje će reći da li postoje elementi prekršaja ili krvičnog dela.

Ministar policije je podsetio da je MUP dobio nalog za prikupljanje obaveštenja od građana i taj posao će završiti i sve dobijene informacije proslediti tužilaštvu.

"Imajući u vidu da su, kako su rekli u Srpskoj naprednoj stranci, u tome učestvovale brojne stranke, predstavnici svih stranaka su saslušani s obzirom da su imali svoje predstavnike na biračkim mestima", rekao je ministar.

"Gde god bude bilo primedbi i potrebe da se policija uključi, pratićemo to najozbiljnije i naši službenici će obavljati svoj posao", rekao je Dačić novinarima.

Ministar je posebno naglasio da nije bilo privilegovanih, niti zaštićenih, odnosno da svi koji su učestvovali u tom procesu moraju da daju izjave kako bi se tačno utvrdilo da li je i gde bilo neke greške.

Dačić je, podsetivši da su socijalisti pre 2000. godine bili optuživani za izborne kgrađe, rekao:

"Sigurno je da nikome od nas ne pada na pamet da učestvuje u bilo čemu ovakvom".

"Važno je da izbori budi regularni, da izborni rezultati budu prihvaćeni, jer je to osnova stabilnosti društva zbog čega pozdravljam odluku Tomislava Nikolića da nastavi izborni proces", naglasio je Dačić.

Prema njegovom mišljenju, važno je da se politički problemi rešavaju na politički način, odnosno političkim sredstvima, a sve ostalo je stvar političke borbe.

Dačić je posebno naglasio da se kao lider jedne od stranaka ne meša u istragu, te da je policiji dao odrešene ruke da, u skladu sa zakonom, prikupi sva obaveštenja i da ih dostavi Tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track