TAKTIKA: Zorana moli strance da je proguraju u novu vladu!
Foto: Dado Đilas

Potpredsednici vlade i SNS ugrožena funkcija

TAKTIKA: Zorana moli strance da je proguraju u novu vladu!

Politika -

Mihajlovićeva ne želi Vučiću direktno da se nudi, ali uveliko kontaktira sa stranim ambasadorima da joj obezbede fotelju

Potpredsednica SNS i vlade Zorana Mihajlović uveliko obilazi strane ambasade i traži da je proguraju u neko ministarstvo, ali će za novu vladu najverovatnije izvisiti, saznaje Kurir u vrhu vlasti!Kako kaže naš sagovornik, ona ima odlične kontakte sa zapadnim diplomatama, pa pokušava preko njih da dobije funkciju i u novoj vladi.Ne vole je u SNS- Zorana zna da je u stranci baš ne mirišu i da će predsedniku SNS Aleksandru Vučiću sigurno sugerisati da joj ne da ministarsko mesto, pa traži podršku ambasadora. Veruje da oni mogu da utiču na Vučića. Ona je svesna da Vučić ne podnosi kad mu se nude, pa to i ne radi direktno, ali zato koristi svaku priliku da pred njim kritikuje rad drugih kolega ministara - kaže naš odlično obavešteni izvor.Ipak, teško da će Mihajlovićevoj ta taktika uspeti, naglašava naš sagovornik, jer je Vučić nedavno eksplicitno rekao da kod njega to ne pali.Podsetimo, odgovarajući na pitanje ko mu se nudio za ministarsko mesto, Vučić je rekao da se „neki nude preko novina, što mu je najsmešnije“.- To znači da me ne poznaju nimalo jer to kod mene stvara otpor. Takođe, pišu da ambasadori nešto traže. To nije tačno jer meni nikad ništa ambasadori ne traže. Znaju da ne mogu da imaju uticaj. Kod nekih drugih su dolazili, mene niti pitaju, niti mi govore, niti mi sugerišu bilo šta - rekao je Vučić.Zorana Mihajlović nije htela da komentariše naša saznanja.Hvali se rezultatimaIzvor blizak Zorani Mihajlović, s druge strane, tvrdi da je ona potpuno mirna i da nema nameru ni da traži bilo čiju podršku jer je ubeđena da iza sebe ima dobre rezultate.- Više od 90 km novih auto-puteva u prošloj godini, više od 100 km obnovljenih pruga, uspešan početak reforme „Železnica“, elektronske građevinske dozvole, uvođenje reda u izdavanje transportnih dozvola, učešće Srbije u regionalnim i evropskim projektima infrastrukture... To je samo deo njenih rezultata, zato je i mirna - navodi naš izvor. Dodaje da se takvim rezultatima ne može pohvaliti većina ministara u Vladi.- Ali, kako se bliži izbor nove vlade, tako rastu nervoza i medijski napadi onih koji žele da zadrže pozicije iako su malo toga uradili za građane. Takvi neće uspeti jer će premijer Vučić za ministre birati one koji radom i znanjem mogu da doprinesu glavnom cilju - većem životnom standardu građana - navodi naš sagovornik.E. K.

I ovi lete, al‘ se ne buneŠUT-KARTA ZA VERBIĆA, SERTIĆA, LONČARA...Premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da za najmanje šest ministara neće biti mesta u novoj vladi i nagovestio da su na spisku za otkaz Srđan Verbić, ministar prosvete, Snežana Bošković Bogosavljević, ministarka poljoprivrede, i Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, o čemu je Kurir već pisao. Lončar je to i potvrdio, rekavši da mu „ministarstvo nije dedovina“, te da je normalno da više ne bude ministar.Takođe, kako saznajemo, bez fotelje bi mogli da ostanu i Željko Sertić, Kori Udovički i Ivan Tasovac. Niko od ovih ministara to nije želeo da komentariše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track