SPORAZUMELI SE: SNS i SVM načelno dogovorile saradnju u Vojvodini
Foto: Fonet

Utvrđeni prioriteti

SPORAZUMELI SE: SNS i SVM načelno dogovorile saradnju u Vojvodini

Politika -

Na sastanku su načelno utvrđeni prioriteti u realizaciji programa na pokrajinskom i lokalnom nivou, a razmatrana su i sva pitanja konstituisanja pokrajinskih i lokalnih organa vlasti u Vojvodini, saopštila je SNS za Vojvodinu

NOVI SAD, 09. maj 2016. (FoNet) - Delegacije Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) sastale su se danas u Novom Sadu i načelno utvrdile principe buduće saradnje te dve stranke u Skupštini i Vladi Vojvodine, kao i u mnogim lokalnim samoupravama gde su SNS i SVM dobile većinsko poverenje građana.

Na sastanku su načelno utvrđeni prioriteti u realizaciji programa na pokrajinskom i lokalnom nivou, a razmatrana su i sva pitanja konstituisanja pokrajinskih i lokalnih organa vlasti u Vojvodini, saopštila je SNS za Vojvodinu.

Zajednički je konstatovana potreba što šire saradnje SNS i SVM kao buduće okosnice vlade i postignut je visok stepen saglasnosti o potrebi što bržeg konstituisanja novih pokrajinskih organa i organa u lokalnim samoupravama na osnovu rezultata upravo završenih izbora, stoji u saopštenju.

Delegaciju SNS predvodio je potpredsednik SNS Igor Mirović, a činile su je član Predsedništva SNS Miloš Vučević, potpredsednik Izvršnog odbora SNS Damir Zobenica, a predsednik SVM Ištvan Pastor je predvodio delegaciju u kojoj su bili Mihalj Njilaši i Arpad Fremond.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track