BALŠA BOŽOVIĆ: Ne pravimo koaliciju sa radikalima
Foto: Fonet

Ostaje poziv za Dosta je bilo

BALŠA BOŽOVIĆ: Ne pravimo koaliciju sa radikalima

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Gradskog odbora DS Balša Božović saopštio je danas da saradnja sa srpskim radikalima Vojislava Šešelja nije moguća ni na kom nivou, dok je on na toj poziciji, a da poziv na saradnju sa pokretom Dosta je bilo ostaje otvoren.

Božović je, u izjavi dostavljenoj medijima, rekao da je SRS Vojislava Šešelja svojom politikom unesrećila ne samo ovaj grad i ne samo građane ove države već građane mnogih drugih republika bivše Jugoslavije.

"Ono što je za nas veoma važno jeste da nikakva saradnja ni na kom nivou nije moguća, ako se ispostavi da je do nje došlo to mora apsolutno da se prekine već sutra! Ukoliko se to ne dogodi stranački organi će reći svoj stav", naveo je Božović, te dodao:

"Nikakva saradnja ni na kom nivou sa SRS apsolutno ne dolazi u obzir dok sam ja predsednik Gradskog odbora DS Beograd a to je, naravno, i stav Demokratske stranke kada su u pitanju koalicije u lokalnim samoupravama širom Srbije".

Božović je naveo da poziv pokretu Dosta je bilo za saradnju ostaje otvoren." Iako su odbornici pokreta ĐB napustili dogovorenu većinu bez obrazloženja, iako su njihovi zahtevi ispunjeni od prvog do poslednjeg, poziv za Pokret 'Dosta je bilo' i njegove odbornike naravno ostaje potpuno otvoren", rekao je.

Što se tiče Demokratske stranke, smatramo da sa tim pokretom delimo mnoge iste vrednosti i da iz tog razloga možemo zajedno da, na jedan kvalitetniji način, predstavljamo građane kako Starog grada, tako Vračara i mnogih drugih opština po Srbiji, rekao je Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track