VUČIĆ O SRPSKOJ: Ne verujem u zavere, ali ni u slučajnosti
Foto: Printscreen

Neko pokušava da destabilizuje Balkan

VUČIĆ O SRPSKOJ: Ne verujem u zavere, ali ni u slučajnosti

Politika -

VALJEVO - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne veruje u zavere, ali ni u slučajnosti, posebno kad su u zbivanja u regionu umeššani strani centri moći, ššto, dodao je, ne oslobađa odgovornosti našše političke elite.

Odgovarajući na pitanje novinara o medijskim navodima da su zbivanja u Republici Srpskoj inicirana spolja, premijer je izrazio uverenje da "nekom jeste u interesu" da destabilizuje Balkan, ali da to nikako ne oslobađa od odgovornosti nacionalne političke elite.

"Ne verujem u zavere, ali ni u slučajnosti...pogotovo kad finansiranje dolazi spolja, rekao je Vučić. On je ponovio apel građanima i političkim liderima Srpske da danas svoje političke stavove i strasti iskažu na miran i dostojanstven način. "nadam se da će Srbi danas pokazati svoje demokratsko lice", rekao je i izrazio očekivanje da će protesti proteći u miru.

Premijer se pozvao na primere iz regiona, podsećajući da u Makedoniji stranci neprestano pomeraju datum izbora, da u Hrvatskoj nema kvoruma iako imaju novu vladu, da u Prišštini nema sednice parlamenta bez suzavca, a u Podgorici je, kako je rekao, bilo neprijatno gledati ono što se juče dogodilo.

Na pitanje da li treba očekivati pokuššaje ugrožavanja stabilnosti u Srbiji, ocenio je da je nas iskustvo iz 2000. naučilo da budemo oprezniji, da ne verujemo u "jagode sa šlagom", već u težak rad.

Premijer veoma značajnim pokazateljem odgovornosti građana Srbije smatra to što na izborima nisu glasali za antisistemske stranke, kakve su u regionu dobijale i po 20 odsto glasova, a u Srbiji je to ispod 10 odsto.

(Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track